MUTIARA KATA HARI INI

Monday, August 2, 2010

IKLAN RAMADHAN


Selamat datang Ramadhan Al Mubarak. Rebut peluang tersedia. Siapa cari dia dapat, InsyaAllah. Tampal iklan ini kat masjid atau di mana-mana tempat sesuai...jom hebohkannya.

Salam Merdeka di Ramadhan al-Mubarak!

28 comments:

sahromnasrudin August 2, 2010 at 8:11 PM  

salam..semoga Ramadhan ini kita kan berlumba2 buat amal..tp cikgu, terawih kat surau /masjid hanya penuh pd 10 ramadhan pertama je??? bakinya diorang pi mana? huhuhuhuh

ahmad humairi August 2, 2010 at 8:14 PM  

w/salam rom,

dia orang buat kat rumah dioranglatu...insyaAllah!

kakcik August 2, 2010 at 8:23 PM  

Salam Myri..

rugilah andainya kita tidak merebut tawaran hebat ini, kan? :)

aliaazuan August 2, 2010 at 8:48 PM  

salam.

Betui tu ckgu. Ini la fadhilat2 yg org susah nk nmpk, sbb Allah tak tunjuk dpn mata dan Dia juga akan bg smua pahala tu kpd org yg ikhlas mlakukannya serta sgguh2 mengharapkan keampunannya. Tp manusia ni suka benda yg nmpk dpn mata..betui ke cikgu? Bila ada sale jual brg je, berduyun-duyun org kejar..sbb apa? sbb benda tu bleh nmpk dpn mata. Tak salah nk mmbeli, tp jgn lupa iklan yg special drp cikgu Humairi ni..

Ya Allah, hamba ini masih byk melakukan dosa..

zulkbo August 2, 2010 at 9:04 PM  

salam..
rezeki bertambah
di bulan ramadhan
tahniah..

ahmad humairi August 2, 2010 at 9:16 PM  

w/salam Kakcik,

rebut kakcik, jangan tak rebut...rugi kalau dilepaskan begitu sahaja.

ahmad humairi August 2, 2010 at 9:19 PM  

w/salam aa,

moga mata kita tidak dibutakan pada yang tersirat jua. Allah selamatkan kita semua....insyaAllah.

ahmad humairi August 2, 2010 at 9:20 PM  

w/salam zulkbo,

insyaAllah,
rezeki bertambah,
iman dan amal jua turut bertambah.

Rozali August 2, 2010 at 9:21 PM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

moga Allah permudahkan kita untuk merebut nikmatNya dlm bulan Ramadhan tahun ini

Wassalam

ahmad humairi August 2, 2010 at 9:24 PM  

w/salam rozali,

bulat dan tekadkan hati,
mengejar redha ilahi,
dibulan mulia ini.

DDrfauziah August 2, 2010 at 10:50 PM  

Aslmkm.
Ya, bulan Ramadhan ialah bulan Ummah yang Allah SWT menjanjikan segala yang terbaik.
Cuma bagi hati yang pekak & buta ... mereka yang empunya tidak mendengar & melihat. Sedihkan?
Insya Allah:
- Kita bisa mengatur diri ... semoga kita terus diberkati.
- Kita juga bisa mengerti ... semoga kita ikhlas mendoakan mereka sekali.

piewahid August 2, 2010 at 11:51 PM  

selamat berpesta ibadah.
iklan yg sungguh menyentuh hati.

saya amik iklan ni ya, nak sebar2kan...

ahmad humairi August 3, 2010 at 2:06 AM  

w/salam Kak G,

Kita bisa punya mata, tetapi tidak melihat, punya telinga - kurang mendengar, punya hati - tidak mengerti. Marilah kita sama berdoa agar kita serta mereka sama-sama diberkati Allah hidu dan mati.

ahmad humairi August 3, 2010 at 2:09 AM  

piewahid,

tidak sesuai ibadah untuk dipestakan (sekadar pandangan peribadi). Sewajarnya kita khusyuk serta tawaduk merendah diri kepada Allah.

Silakan. Sebarluaskan...pahala mencurah-curah, insyaAllah.

Insan Marhaen August 3, 2010 at 6:56 AM  

selalunya kita berebut di awal Ramadhan. Kemudian mangli di pertengahanya. tertidur di penghujung.

ahmad humairi August 3, 2010 at 5:13 PM  

salam IM,

...tidak selalu kita berebut di awal Ramadhan, kemudian segar di pertengahannya, terus berjaga di penghujung.

penjejak maya August 4, 2010 at 8:26 PM  

salam,

iklan tu patut diwar-warkan ke merata pelosok tempat..

ahmad humairi August 4, 2010 at 8:35 PM  

w/salam penjejak maya,

ramai yang sedia maklum...tapi ramai juga yang tak pedulik.

zue August 4, 2010 at 9:27 PM  

boleh kata mingu ptama dan kedua je zue rajin buat sembhyg terawih lepas tu...sibuk lain..teruk betul kann. raya puye pasal.

slmt menyambut puasa.

ahmad humairi August 4, 2010 at 9:46 PM  

xpe2 zue,

ambil masa....buat masa oang dah tido...lagi baik!

Abd Razak August 4, 2010 at 11:56 PM  

Salam...

Moga cikgu sihat hendaknya..

Semoga Allah berikan kesempatan untuk kita bersama-sama berada di bulan Ramadhan yang akan menjelang minggu depan..

ahmad humairi August 5, 2010 at 1:22 AM  

w/salam Abd Razak.

insyaAllah, kita sama-sama berdoa.

ustaz eds August 5, 2010 at 7:12 AM  

salam cikgu
kalau offer kat shooping complex berduyun2 orang berebut, mengapa tidak sebegitu untuk offer ramadhan ini...??

ahmad humairi August 5, 2010 at 8:31 AM  

w/salam ustaz,

deme tak nak rebut le tu....nak bagi kita.....tapi....yang dah sedo dapat mempertingkatkan iman dan yang tak berapa sedo...teman nak tampal iklan nih kat panggung wayang atau kat shopping complex....ustaz tolong ek? pahala tuuu.

syahbandar87 August 5, 2010 at 12:03 PM  

selamat menyambut bulan ramadhan cikgu..muga cikgu sihat sentiasa,,mudah-mudahan bulan ramadhan memberi seribu manfaat kpd kita semua..amin :)

ahmad humairi August 5, 2010 at 5:38 PM  

Syah,


وعاد السلام ،
رمضان استعداد نعمة تفيض لنا جميعا

إن شاء الله

DDrfauziah August 5, 2010 at 6:57 PM  

Salam Hari Jumaat Cikgu. :)
Sama-sama kita cuba semarakkan ya!

ahmad humairi August 5, 2010 at 7:16 PM  

salam kembali Kak G,

Jumaat nan mulia...dimulakan dengan bacaan yaasin oleh murid-murid Tahun 6...moga diberkati.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP