MUTIARA KATA HARI INI

Tuesday, December 1, 2009

ROCK BAND

Farhan sudahpun berumur 6 tahun.
Tahun depan masuk sekolah Tahun 1.
Budak yang rajin menziarah atuk dan neneknya
sebab rumah atuk dan neneknya satu taman perumahan.

Pagi lagi dah datang.
Pastu tengah hari berkunjung semula.
Kadang-kadang sampai ke petang,
dah senja baru pulang.

Farhan datang bukannya apa,
sesaja nak main di rumah nenek.
Bawa komputer riba.

Buat apa tu Farhan?, tanya nenek.
Aan ada broadband ni nek.
Aan leh akses internet dari rumah Aan
sebab ayah dah pasang modem wireless...
petah Aan menjawab.
Terlopong gak nenek dibuatnya.

Huh! buat apa beruk band,
terlompat-lompat main muzik..
rock band le tu konon!!
Toksahle...tak sio nenek...

Beruk band apanye ni nek..
Broadbandlah...jalur lebar
internet ni nek...
yang potong-potong tu...

Hmm....yeke?? Nenek salah ke???

16 comments:

insan pendidik December 2, 2009 at 1:06 AM  

salam,

anak2 zaman IT, begitulah ...

ahmad humairi December 2, 2009 at 2:58 AM  

salam IP,

Aan memang camtu,
ada-ada aje barang permainan dibawanya apabila bertandang ke rumah nenek..

maiyah December 2, 2009 at 6:21 AM  

beruk ben ni selowwwwwww huhuu

Idalara December 2, 2009 at 6:37 AM  

anak2 zaman it..sgt terdedah..kita ibu bapa yg kena sentiasa awasi..kalau terlalu celik it susah..buta lg susah..:)

Batara Guru December 2, 2009 at 7:55 PM  

huhu...bruk dah ada ben...
leceh jugak brukben ni slow gaban!!!

izakhairi December 2, 2009 at 8:54 PM  

kecanggihan yang serba global sekarang ni memang nyata, semoga kita sebagai ibu bapa dapat memimpin ke jalan yang betul...semoga Aan mempunyai daya inovasi dan kreativiti yang tinggi lebih dari bapanya...jangan marah nanti kena jual...

ahmad humairi December 3, 2009 at 4:00 AM  

terima kasih semua :


maiyah,
anda memang seorang yang penyabar...
anda memang hebat....tahniah.


idalara,

huh! abes camne? serba salah nih...


batara guru,
selo x pe...buatnya terus x keluo...haa...lagi ghaban!!!


sis iza,

Aan cucu saya daa..
dah tua dah huuuu...

izakhairi December 3, 2009 at 5:30 PM  

janganlah sedih cikgu, sebab tak nampak tua pun...saya nampak cikgu macam seorang pentadbir yang baru berusia 30an...apa-apa pun hati mau muda selalu dan sentiasa ingat Allah...

Noorma December 3, 2009 at 10:49 PM  

mmg patut di band berok tu.... lembab sangat...potong, potong,potong...

ahmad humairi December 4, 2009 at 5:32 AM  

sis iza,
masa x dapat diundur,
namun semangat x pernah luntur..
...terima kasih atas perangsang..

noorma
iyela...
potong pun x laju-laju gak....

Puterizz December 5, 2009 at 12:52 AM  

seronok tengok budak2 zaman IT, bijaknya melebihi ibubapa tapi sesekali kena kawal jugak

Precious December 5, 2009 at 2:35 AM  

Hahaaaa ... 2 generasi berbeza!
Errr ... apa kata join kontes Berani Hidup Untuk Gagal. RM5 sudah pasti. Mungkin banyak $$$$ lagi menanti ... Jom!

ahmad humairi December 5, 2009 at 6:51 AM  

puterizz,

begitulah dunia anak-anak kini...berbeza dengan dunia atuk, ibu dang ayahnya...

precious,

terima kasih.
dah terlalu banya kegagalan yang saya lalui...

um. masyitah December 6, 2009 at 7:52 PM  

hu hu
anak saya yang umur 5 tahun pun cakap brooks bend

yangbaik December 6, 2009 at 10:27 PM  

hmmm.... anak2 aye tak tau lagi apa benda tu...
kalo dah tau esok... ntahla
skarang baru pandai tengok cd citer ultraman max.. tak pon ultraman 3... sesekali citer upin dan ipin

ahmad humairi December 6, 2009 at 11:30 PM  

um.masyitah,

kita kena betulkannya kalau salah, anak-anak pun betulkan kita kalau kita salah...bukan sekadar santai...

yang baik,
saya memang rakamkam citer ultraman, power rangers, katun dll untuk anak-anak saya masa kecik dulu...skrg ni x maen dah.... donlod kat tenet citer baru...x sempat keluo cd lagi...deme lagi laju...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP