MUTIARA KATA HARI INI

Wednesday, July 27, 2011

Kisah Singa Garang Yang Di Jinakkan

sana-sini berborak mengenai perlawanan Malaysia-Singapura malam ini.
first leg dah lepas, so aku tak nak komen sangat.
yang penting game malam ini, tak boleh bolos dan at least 2-0.
pada pendapat aku, key player untuk game malam ini adalah Amirul Hadi dan Safee Sali.


dah lama aku observe game dalam skuad kebangsaan ni.
dan aku berkenan sangat tengok dua player ni beraksi sekali dalam padang.
Amirul Hadi ada pace dalam dribble dan boleh supply bola yang baik untuk Safee.
Safee, semua tau tentang sentuhan penyudahnya.
so, tak boleh disangkal lagi kebolehannya.
tak dinafikan juga kepentingan S Kunalan di wing kiri.
kelajuan dia sangat penting untuk membantu serangan.
cuma yang penting, harap malam ini defence Malaysia mantap dan kurangkan kesilapan-kesilapan yang remeh.
teringin sangat nak tengok Malaysia menang malam ini.


cadangan kesebelasan utama aku:

Goalkeeper- Khairul Fahmi. Defence- Muslim Ahmad, Aidil Zafuan, Mahali, Asraruddin PutraMidfield- Amar Rohidan, Ismail Faruqi, Amirul Hadi, S KunalanFoward: Safee Sali, Hadi Yahya (paper hari ni kata Sharul Idalan Talaha injured, tak dapat main)

apa-apapun, aku percaya Rajagobal lebih kenal prestasi anak buahnya dan harap dia buat pemilihan yang tepat tentang player untuk malam ini.

dari sudut pandangan mr kay (klik)

28 comments:

Kakzakie July 27, 2011 at 8:40 PM  

Ini harimau bukan sebarang harimau ye singa... Harap pusingan kedua pun ok juga cikgu... Sekarang kita senyum sikit, lepas nie kakak rasa boleh senyum lebar...:)

ahmad humairi July 27, 2011 at 8:48 PM  

Kakzakie,

Harimau lawan singa ye kak? Singa main atas padang tiruan...bolehle...kat KL padang ori....tempat rimau santai sambil cungkil gigi....hehe

Amy Syaquena July 27, 2011 at 8:58 PM  

kita dengar rimau nak mengaum malam nie...

ahmad humairi July 27, 2011 at 9:05 PM  

Pustaka Nuriman,

Adeke todak-todak tu lagi????
todak tendang bola....goooollll! Malaysia layakkk yeeeehaaa!!!

ahmad humairi July 27, 2011 at 9:06 PM  

Amy Syaquena,

Amy gastrik kan?...ubatnya - mengaum bersama malam ini...pasti cured!!

sahromnasrudin July 27, 2011 at 9:27 PM  

assalamualaikum cikgu..

saya mmg minat dengan cara permainan amirul hadi nie...dia ada instinct mana nak anta bola tue agar tepat kepada safee...tgk jaringan kedua malaysia lwn liverpool..amirul hantar bola memang untuk dimakan oleh safee ke pintu gol...

kakcik July 27, 2011 at 9:38 PM  

Harap2 tiada yang meninggalkan solat semata2 untuk menyaksikan perlawanan di malam Jumaat ini...

Mommy Fara July 27, 2011 at 9:39 PM  

Lepas nie kena kejar Amirul lak utk dptkan signature..

Hahahaha..

Eh? Takde kene mengena?

=D

ORLANDO AHMAD July 27, 2011 at 10:29 PM  

malam ni bukit jalil bakal jadi neraka untuk si singa...

MOH KEMBARA July 27, 2011 at 10:56 PM  

Assalamualaikum,

haru bila rimo dan singa bertempur kome!

Mohamadazhan.com July 28, 2011 at 3:12 AM  

jumpa di stadium malam ni cikgu =)

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:00 AM  

w/salam sahrom,

safee pulak melakukan penyudah...dannn malaysia pun menang...insyaAllah.

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:03 AM  

Kakcik,

Owh ya...malam ni malam jumaat..yang gi stadium kena ingat yek!!!

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:05 AM  

Mommy Fara,

Kejar mommy kejar....jangan tak kejar...hehe

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:06 AM  

Orlando,

hebat toi semangat patriotik ko....tabik spring!!!!

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:08 AM  

w/salam yong mohkembara,

Kalo singa tak gigit, rimo leh nyongket....

ahmad humairi July 28, 2011 at 7:10 AM  

Mohamadazahan,

Ok, saya kat stadium astro....sangat selesa....sambil makan kacang!

sayangsayangibu July 28, 2011 at 9:08 AM  

singa dan harimau hari ni tak menjadi lah pulak

ahmad humairi July 28, 2011 at 4:50 PM  

sayang-sayang ibu,

singa dan harimau seri....mereka bermaaf-maafan sempena menyambut ramadan al mebarak..

shameel Iskandar July 28, 2011 at 9:48 PM  

amat menyedihkn bila singa membaham harimau. tapi kemenangan singa tak boleh dibanggakan sbb menang mengunakan tentera upahan

sayangsayangibu July 28, 2011 at 10:42 PM  

betul lah
tu....sebab nak puasa ni kan?

Temuk July 29, 2011 at 12:02 AM  

Saya puji penjaga gol. Yg kurang seronok, lihat pemain kita lebih tunggu drpd buru bola; lebih asyik tengok bola drpd tengok pemain yg jadi pesaing; lebih suka buka luas gawang sendiri tapi tak suka banjiri gawang lawan. Tapi semua pemain tentunya dah bermati-matian, apalagi si Safee. Dua tiga tahun lagi kita jaguh, kot.

Salam & selamat menjalani ibadat puasa.

ahmad humairi July 29, 2011 at 10:40 PM  

shameel,

Kalah tak mengapa, tapi pasukan singan tidak profesional sepenuhnya, berlakon bagus...tahniah untuk mereka.

Belang harimau mana boleh nampak pada jersi biru....huuu

ahmad humairi July 29, 2011 at 10:41 PM  

sayang-sayang ibu,

....betullah tu,

selamat berpuasa buat SSI.

ahmad humairi July 29, 2011 at 10:44 PM  

Abang Temuk,

Apek memang layank dipuji....timingnya bagus, tenang bila berdepan one by one, tahniah buatnya.

ermmmmm....entah bilalah gamaknya malaysia boleh layak ke pusingan akhir Piala Dunia???

Selamat menjalani ibadah puasa juga buat Abang Temuk...juga buat semua pengunjung....selamat hari raya, maaf zahir dan batin.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP