MUTIARA KATA HARI INI

Wednesday, July 6, 2011

Keputusan Showdown 2011






Showdown 2011 dah pun tamat malam tadi. berlangsung di i-city dengan penuh meriah, crowd yang happening dan krew2 yang perform dengan penuh gaya.


juaranya ialah:






memang aku dah jangka the final battle mesti antara HMC Phlow dan ECX. sebab dua2 ni pada aku memang dah otai dah, dan nampak macam diorang dua ni dah memang outstanding dari yang lain. tapi aku lagi suka HMC Phlow dari ECX ni, sebab ECX punya performance macam banyak style sama je. tak sekreatif HMC Phlow.


apa2pun, ECX agak gempak dalam top 3 performance. movement yang sharp, kena dengan lagu yang fast, memang menarik, tapi dalam final battle, HMC Phlow lagi dominate kot, sebab HMC Phlow battle lagi kemas, teratur dan synchronize. tapi still, aku x kisah sape menang sebab kedua-dua krew ni pada aku memang setanding.


tahniah jugak pada Bounce Stepperz sebab tampil dengan performance unik. sebelum ni pun diorang memang suka buat combination dengan element traditional. memang style. dan pada Rokusteps yang satu2nya bBoy yang masuk Showdown, tahniah sebab masuk final. huhu.


...bukan aku yang post, klik je memana pautan di atas tahula siapa punya entri. Ini cerita orang muda...siapa tak klik dia tua hah ha....sesambil layan bola di tv2 dan astro arena.

23 comments:

makdara TERdiva July 7, 2011 at 12:06 AM  

haha!
ingat cikgu yg tengok! tergezut ai

saya folo yg tahun lepas punyer jerr..mungkin sbb umur dah tak muda lagi kot.. :P

ahmad humairi July 7, 2011 at 12:18 AM  

MDT,

Berebut channel aku ngan anak aku...kejap tuka sana kejap tuka sini...habis bola baru aman dia layan pogrem tu...hehe

Kakzakie July 7, 2011 at 12:45 AM  

Assalamualaikum cikgu,

Kakak temankan hubby tengok bola. Anak kakak tak tahu program itu lagi. Dah baisa tak tonton tv masa sekolah...

ahmad humairi July 7, 2011 at 12:49 AM  

w/salam kakzakie,

Baguslah kakzakie, berjaya mendisiplinkan anak begitu...anak saya...huh!, langsung tak takutkan abahnya.

shameel Iskandar July 7, 2011 at 9:51 AM  

Assalamualaikum Cikgu.
saya layan bola jer smlm. kejap tgk perak vs selangor kt tv1. kejap tgk kelantan vs sabah kt astro arena

DDrfauziah July 7, 2011 at 10:17 AM  

Aslmkm Cikgu.
Terlebih dulu, maaf ya. Berganti hari baru la Kak G dapat berkunjung.
Kak G tak dapat masuk blog rakan2; terus sistem beri warning & auto revert.
Rupanya anak Kak tinggikan tahap sekuriti sebelum dia travel. Jadi, sudah la amat sensitif.

:) Semua terkena la ni!

ahmad humairi July 7, 2011 at 5:16 PM  

w/salam shameel,

Saya tengok bola gak, tapi terpaksa tengok showdown tu bila anak tukar channel 8TV masa 'replay' game bola tu...jap-jap tuka, jap-jap tuka...haiiihhh.

ahmad humairi July 7, 2011 at 5:18 PM  

w/salam kak G,

xpe kak G,
ada pakar komputer kat umah, pasti semuanya beres.

sekali-sekala...jiwa terasa muda...hehe

sahromnasrudin July 7, 2011 at 5:31 PM  

assalamualaikum cikgu...

kekadang kita kne bercampur dgn orang muda untuk mendampingi mereka dan mengetahui corak pemikiran dan kemahuan mereka..

p/s: saya rasa saya pun dah tua.pemikiran semakin tidak relevan huhuhuhuhhh

ahmad humairi July 7, 2011 at 5:43 PM  

w/salam sahrom,

"Sedo diri, ingatkan tak sedo diri..."

...ungkapan seorang teman pada saya..menyedarkan saya....saya semakin hampir ke garisan penamat di dunia ini.

Dengan selalu melayang minda...pemikiran semakin matang, tahniah sahrom.

sonata anak kancil July 7, 2011 at 6:52 PM  

dah tuo....kadang2 teman hubby tengok bola je...sama2 tuo tak kuasa weh nak nengok ni semua...

ahmad humairi July 7, 2011 at 7:25 PM  

sonata,

x salah jadi muda kan?

JONY AL BUAYAK July 7, 2011 at 9:39 PM  

saye still folow mende ni pasal masih perasan muda saye ni

ahmad humairi July 7, 2011 at 11:26 PM  

jony,

folo je dalam keadaan sedarkan diri...ok hape!

Kunang-Kunang July 8, 2011 at 1:27 AM  

Assalamulaikum Cikgu,

Terima kasih berkunjung di blog saya.

Hal yang diceritakan dalam N3 Cikgu ni memang taklah join langsung tak tahu head or tail kata orang putih.

Tapi lama dah tau dah tua.

maiyah July 8, 2011 at 3:28 AM  

assalam..

sy dah tueeeee :D

Abd Razak July 8, 2011 at 3:57 AM  

Assalamualaikum...

Moga Cikgu sihat hendaknya..

Semua kita menuju hari tua, cuma bezanya Allah ciptakan masa itu tak sama. Ada yang dulu dan ada yang kemudian...

ahmad humairi July 8, 2011 at 4:49 PM  

w/salam kunang-kunang,

Terima kasih kembali dan salam perkenalan.

Tua dengan pengalaman, yang baik jadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan.

ahmad humairi July 8, 2011 at 4:50 PM  

w/salam maiyah,

maiyah x makan dek tua...nampak macam belasan tahun je....awet muda la katakan...

ahmad humairi July 8, 2011 at 4:52 PM  

w/salam Abd Razak,

Moga kita dirahmati Allah sentiasa.

Begitulah tertibnya....yang dulu didahulukan, yang kemudian dikemudiankan.

aby July 10, 2011 at 1:35 AM  

salam AH,
ingatkan AH layan program tu ..
tp klu layan pun tk pe ..
aby sesekali tengok juga sbb wf suka tengok program tu,
cuma mase final hari tu,
aby outstation, tengok kt hotel,
tengok kejap dah zzzzzzzz ...

tk follom la final tu .,.

ahmad humairi July 10, 2011 at 4:53 PM  

w/salam aby,

Sebenarnya saya sendiri tak tahu menahu akan program itu, tapi bila anak tukar channel 8TV masa tengok bola tempohari, terpaksalah saya tengok juga.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP