MUTIARA KATA HARI INI

Sunday, April 3, 2011

Sekali........dia datang...Senyap semua. Cik Deana sporting.




34 comments:

sahromnasrudin April 3, 2011 at 8:14 PM  

assalamualaikum cikgu..

adakah beliau???
seorang manusia yang dihantar Allah SWT..

adakah beliau ???
akan mengubah persepsi negatif anak-anak kita terhadap bahasa inggeris...

adakah beliau ???
anugerah terindah yang dimiliki oleh SK Sg Galah....

semoga beliau manusia yang dihantar Allah SWT untuk mengubah persepsi anak-anak SK Sg Galah terhadap bahasa inggeris seterusnya menjadi anugerah terindah yang pernah SK SG GALAH miliki....

ahmad humairi April 3, 2011 at 8:51 PM  

W/salam sahrom,

beliau adalah guru penutur jati (native speakers) yang menjadi tenaga pengajar Bahasa Inggeris di sekolah ini....ramai yang terpikat!

- GC - April 3, 2011 at 9:07 PM  

kat ofis ni ramai sgt omputih, orang melayu lak yg kurang. hihih

Kakzakie April 3, 2011 at 9:44 PM  

Kalau ikut persepsi kakak Deana Clapp tu faham bahasa Melayu. Habis cikgu-cikgi semua ha.... jangan ingat dia tak masuk fb cikgu semua. Ohhh......

Admin P@P April 4, 2011 at 7:09 AM  

Assalamualaikum.
Guru Bahasa Inggeris dan orang Inggeris?

Semoga membuahkan hasil yang berkualiti.

TQ

Insan Marhaen April 4, 2011 at 8:37 AM  

omputih IM sekadar cukup makan jer..

Mutiara Bernilai April 4, 2011 at 8:39 AM  

salam alaik..

hik2..kecoh eh sume pasal Miss Diana ni..

oh My goat, kambingku sakit perot!

DDrfauziah April 4, 2011 at 9:07 AM  

Aslmkm.
Jelas amalan budaya dua bangsa yang berbeza ... yang Melayu Islam yang sepatutnya beriman & berbudi mulia pula mengutuk tentang orang bukan Islam tentang hal peribadi dibelakangnya.
Itu yang Kak G tak faham! Takkan pernah faham!

Abd Razak April 4, 2011 at 4:38 PM  

Assalamualaikum...

Dari semalam memikirkan, tak faham sebenarnya..:):)

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:17 PM  

GC,

OOoooo...omputih yang pandai cakap melayu tu ke? Patutla ramai...

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:18 PM  

Kakzakie,

Itulah yang tidak dijangkakan. Kalau dia faham melayu pun, saya kira dia boleh diajak bergurau.

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:20 PM  

republik n9,

Kalau di skroll ke bawah mungkin jumpa dan faham, insyaAllah.

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:21 PM  

W/salam Admin P&P,

Benar. Guru penutur jati dari Amerika yang ditugaskan untuk membimbing P&P Bahasa Inggeris di sekolah kami.

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:23 PM  

brutalsolo,

timbul jelaa...

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:23 PM  

IM,

Kira Okla daripada x cukup makan.

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:25 PM  

W/salam Mutiara,

Kecoh sekejap je....pastu sama-sama menghulur tangan memohon maaf...settle!

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:27 PM  

W/salam Kak G,

Gurau jer. Dah settle dah pun.

Miss Deana Clapp seronok nak belajar Bahasa Melayu pulak.

ahmad humairi April 4, 2011 at 5:29 PM  

W/salam Abd Razak,

Tidak mengapa. Ianya hanya gurauan tentang tenanga pengajar dari Amerika tu....ingatkan dia tak kesah.. tiba-tiba dia muncul sama bersembang.

ibuintan April 5, 2011 at 12:24 AM  

assalamualaikum Cikgu,

memang sporting la techer omputih tu, wah seronok lah cikgu berchat dengannya

ahmad humairi April 5, 2011 at 1:53 AM  

W/salam ibuintan,

Memang sporting habis...nanti ada yang melenting! hehe...

Sham April 5, 2011 at 6:08 AM  

please send my regard to mis deana ye...;P

aliaazuan April 5, 2011 at 6:57 AM  

Salam.

Cikgu, ada masa gi la crita psl keindahan Islam kat dia.. Tp kalau ada teacher pmpuan yg tlg crite lg la baik. Peluang tu..mana tau Allah izin.
Mcm tringin gak la nk jumpa dia...

shameel Iskandar April 5, 2011 at 7:14 AM  

Assalamualaikum cikgu.

Tiba2 rasa teringin nak pindah ke SK Sungai Galah jugaklah. hahaha

DDrfauziah April 5, 2011 at 10:23 AM  

Aslmkm Cikgu.
Malam ni, nak sambung komen sini la! :)
Sebilangan besar Mat & Minah Barat yang berpelajaran memang dinamik & berpegang kepada nilai2 sihat.
Alangkah cantiknya kita, orang Melayu yang beragama Islam, jika berpegang kepada nilai Islam sebenarnya.

ahmad humairi April 5, 2011 at 5:45 PM  

Sham,

Kalau nak kirim salam, ko kena salam ngan aku dulu...hehe.

Boleh je Sham...no poblem.

ahmad humairi April 5, 2011 at 5:48 PM  

w/salam AA,

Hmmm....inilah kemahiran yang tidak saya miliki...apepun kita doakan agar hidayah Allah mengunjungi beliau, insyaAllah Allah izinkan.

ahmad humairi April 5, 2011 at 5:51 PM  

w/salam Shameel,

Tak perlu pindah...nanti saya suruh dia lawat blog shameel....boleh je dia faham atas khidmat Google Translate.

ahmad humairi April 5, 2011 at 5:57 PM  

W/salam Kak G,

....dan saya cukup yakin sebilangan besar orang Melayu yang beragama Islam berpegang kepada nilai Islam sebenar, walau tidak dinafikan ramai juga yang tidak.....sama juga macam Mat & Minah barat yang berpelajaran macan Kak G katakan tu.

aby April 6, 2011 at 1:10 AM  

salam AH.
tanya la kt minah salleh tu perihal kucing kt US,
mana tau boleh import seekor dari sana ...
ha..ha..

apapun harap dapat mengutip sesuatu yg berguna dari rakyat negara berteknoloji tuh ..

ahmad humairi April 6, 2011 at 6:09 PM  

W/salam aby,

Kucing Amerika...lawake? Nanti saya tanyakan.

InsyaAllah sesuatu yang baik kan dapat dimanfaatkan.

DDrfauziah April 6, 2011 at 10:02 PM  

Aslmkm.
Sayangnya kajian tidak menyokong kenyataan itu Cikgu.
Melayu ramai keliru!

ahmad humairi April 7, 2011 at 2:10 AM  

w/salam kak G,

Kajian makanan halal tu ke? Kesemuanya mengelirukan!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP