MUTIARA KATA HARI INI

Tuesday, March 29, 2011

A NEW TEACHER FROM PEACE CORP PROGRAM ARRIVES

Here is Miss Deana Clapp, a teacher trainer from the Peace Corp Program which had been implemented early this year by Ministry of Education.

She is from United States of America and has a vast experience in the field of language teaching and learning to the people who are not their native language is English.She taught the South Korean to speak English for four years and now she is going to contribute and share her skill to the Malaysian as well.

Welcome Miss Deana Clapp to our school...(click here)

28 comments:

Rozali March 29, 2011 at 5:54 AM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

welcome miss deana clapp

Wassalam

shameel Iskandar March 29, 2011 at 6:15 AM  

salam ziarah cikgu.

Dulu waktu mengajar kt sekolah menengah sains lahad datu sabah, ada juga guru BI dari US didatangkan utk mengajar student.

Sham March 29, 2011 at 6:21 AM  

moga kaedah kali ini lebih berjaya...

ibuintan March 29, 2011 at 7:31 AM  

assalamualaikum Cikgu,

slalulah speking London lepas ni

tahniah, moga makin cemerlang anak2 murid cikgu lepas ni

white rose March 29, 2011 at 9:00 AM  

assalamualaikum cikgu...


"thanks to all people in this school...1st time i'm coming to malaysia, i hope you all support me anything i do..."

- miss deana clapp

DDrfauziah March 29, 2011 at 9:57 AM  

Aslmkm Cikgu.
Kak G jadi teringat zaman persekolahan dulu ... banyak mat salleh dari program peace corp ni la.
Yang ingat diminda & tersemat disanubari - Mereka amat dedikasi & baik2 sekali! :)

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:15 PM  

W/salam Rozali,

Terima kasih, jom kunjungi blog sekolah nak tengok apa-apa aktiviti yang berkaitan.

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:17 PM  

W/salam Shameel,

Moga kita akan mendapat manfaat dari program-program anjuran KPM ini, insyaAllah.

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:19 PM  

Sham,

InsyaAllah. Kerajaan sentiasa prihatin dan sentiasa memperbaiki pencapaian dari semasa ke semasa dalam setiap programnya yang diakui memberikan kesan positif dalam pembelajaran anak-anak Malaysia.

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:21 PM  

W/salam ibuintan,

Saya selalu skipping jer untuk kecergasan fizikal.

InsyaAllah, SKSG menuju ke puncak kecemerlangan.

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:26 PM  

W/salam White Rose,

Dia cakap ngan ko yea...

Terima kasih.

ahmad humairi March 29, 2011 at 5:29 PM  

W/salam Kak G,

Benar sekali.

Miss Deana Clapp ini jugak sangat baik dan sangat berdedikasi. Pasti kita terhutang budi yang di bawa ke mati....dikenang sepanjang hayat.

sahromnasrudin March 29, 2011 at 5:53 PM  

assalamualaikum cikgu..

alhamdulillah..sekolah luar bandar tidak dikesampingkan..semoga sumbangannya berbekas dalam meningkatkan penguasaan BI dikalangan pelajar SKSG..

selamat berjaya untuk beliau

ahmad humairi March 29, 2011 at 6:20 PM  

W/salam Sahrom,

Alhamdulillah.

Sekolah White Rose satu kelompok ngan sekolah saya....nanti sekolah dia juga kan mendapat manfaatnya.

Abd Razak March 29, 2011 at 6:36 PM  

Assalamualaikum...

Moga berjaya hendaknya

- GC - March 29, 2011 at 6:52 PM  

clap your hand to miss deana

ahmad humairi March 29, 2011 at 7:27 PM  

W/salam Abd Razak,

Terima kasih atas doa, kita sama-sama mengharapkan kejayaannya.

ahmad humairi March 29, 2011 at 7:56 PM  

GC,

Bila di heja namanya di whiteboard...bebudak pun tepuk tangan, sebab dah namanya camtu...

kiwi March 29, 2011 at 8:37 PM  

salam..ni la miss deana..hihi..skolah sy dlu pn ad gk..tp drp america.. ^^

ahmad humairi March 29, 2011 at 9:18 PM  

w/salam kiwi,

ada gak? deana tepuk tangan gak ke?

zue March 29, 2011 at 10:02 PM  

wah seronok ya..miss deana nak ngajor kat sek cikgu...brspeckong london..

ahmad humairi March 29, 2011 at 10:22 PM  

zue,

Memang seronok....sbb slalu senyum je...semuanya selamba...tiada marah-marah.

aliaazuan March 30, 2011 at 2:31 AM  

Salam cikgu,

Nnti ckgu speaking London, boleh ajar ana jgk ye. Ana budak baru bljr. :)

maiyah March 30, 2011 at 3:40 AM  

assalam..

bgus gak ada cikgu dr luar, bleh improve lebih ;)

sha March 30, 2011 at 8:43 AM  

Miss Deana Clapp..

Welcome to M'sia..please be nice to Mr Humairi

ahmad humairi March 30, 2011 at 5:06 PM  

W/salam AA,

Saya juga sentiasa belajar hal-hal kerohanian di blog AA. Kita adalah insan yang sentiasa baru belajar.

ahmad humairi March 30, 2011 at 5:08 PM  

w/salam maiyah,

memang betul, tapi ngeto jugak nak speaking ngan dia.

ahmad humairi March 30, 2011 at 5:14 PM  

sha,

She was always smiling and casually to all. Makes the heart flutter when talking to her.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP