MUTIARA KATA HARI INI

Thursday, March 10, 2011

A Doctor In The House


BEKAS Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menandatangani buku kepada peminatnya pada pelancaran buku memoir beliau, A Doctor In The House: The Memoirs Of Tun Dr. Mahathir Mohamad di Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur, 8 Mac.


Memoir Tun Dr Mahathir. Aku belum beli . RM100 untuk beli buku ni. Aku belum baca sebab belum beli. Lepas setelkan saman duit dah nipis sekali.

Ada hampir 800 muka surat. Ditulis selama 8 tahun oleh negarawan Tun M. Banyak isu dikupas, cukup teliti.

Cadang nak beli.

32 comments:

Rozali March 10, 2011 at 5:59 PM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

kalau yg baik, akan memperolehi pahala berpanjangan
kalau bertentangan dgn Al Quran dan diamalkan orang lain...Subhanallah...

Wassalam

kakcik March 10, 2011 at 6:35 PM  

Kalau dah beli nanti, kakcik nak tumpang baca boleh? ;-)

ahmad humairi March 10, 2011 at 6:37 PM  

w/salam Rozali,

Pilihan di tangan kita - berani membuat pilihan. Moga tak bertentangan dengan Al Quran.

ahmad humairi March 10, 2011 at 6:39 PM  

w/salkam AA,

Ye...ye...saya pun terasa jugak tambahan pulak saya tak berduit ni...tapi pokok duit-duit banyakle kat delah-celah dahan tu...

ahmad humairi March 10, 2011 at 6:41 PM  

Kakcik,

boleh kakcik...nanti kakcik x perlu baca....saya terus ceritakannya.

sahromnasrudin March 10, 2011 at 7:05 PM  

assalamualaikum cikgu..

kami pun cadang nak beli....gune duit opis kot..letak dlm library tp tunggu ITNM alihbahasa ke Bahasa Melayu dulu kot heheheheheheheh

ahmad humairi March 10, 2011 at 7:10 PM  

w/salam sahrom,

Kalau gitu,
jangan beli satu,
pastu,
boleh melayang minda selalu.

kiwi March 10, 2011 at 7:12 PM  

salam..cikgu t dh bce gtau tau best ke x..hihi..cm mnrik..nk beli x de duit..uhuhu

ahmad humairi March 10, 2011 at 7:18 PM  

w/salam Kiwi,

...kat library ada kot??

Mutiara Bernilai March 10, 2011 at 9:59 PM  

Salam alaik Cikgu Humairi,

Mutiara pon tengah nak kumpul duit beli buku ni..baru mula bkerja, gaji utk 2 bulan masih tak masuk2.. tunggu setelkan konvo dulu hujung March ni.. :)

insyaAllah, dah masuk dlm list-to-borong! :)

ahmad humairi March 10, 2011 at 11:01 PM  

w/salam mutiara,

wah, kencang tu bila masyuk nanti...
anyway...kontrollah berbelanja.

Kakzakie March 10, 2011 at 11:03 PM  

Kakak tunggu company kakak beli. Boleh tumpang baca. Pegang pun belum lagi....

ahmad humairi March 10, 2011 at 11:25 PM  

w/salam Kakzakie,

Kalau camtu, saya pun nak suruh sekolah belikanlah untuk perpustakaan sekolah....nak tunggu sponsor.....pun ada nanti tapi lambatlah.

yangbaik March 10, 2011 at 11:49 PM  

nak cuba beli gak... agak lama dah tak baca buku berprofil tinggi macam nih... tapi RM???

ibuintan March 10, 2011 at 11:49 PM  

assalamualaikum Cikgu,

selamat bercuti... kalau dah beli, rasanya seminggu cuti ni boleh habis baca tak

pun tunggu sekolah beli untuk pss dulu... entah tahun bila tu!

ahmad humairi March 10, 2011 at 11:56 PM  

YB,

cuba, jangan tak cuba...pastru leh ceritakan ketika mendodoikan anak, mudah-mudahan ikut Tun nanti.

ahmad humairi March 10, 2011 at 11:57 PM  

w/salam ibuintan,

selamat bercuti...ada duty masa cuti....ermmm...pegi sekolahlah jugak.

REPUBLIK N9 March 11, 2011 at 3:34 AM  

sedang mengumpul duit untuk beli buku ni... tak sabar nak beli kat MPH...

aby March 11, 2011 at 5:43 AM  

salam AH,
rm 100 .. emmm
Harga makanan kucing Royal Canin yg 10kg pun rm 200 lebih,
800 lembar, novel Bukan Puteri Lindungan pun lebih 1000 lembar dan dapat habiskan dalam seminggu ..

klu berkehendak ...
pasti dapat ..
nak baca mcm mana timbul idea dia anjurkan F1 dan motogp kt mesia ni ...
wlu islam adalah ugama wuhyu,
namum akal pun tidak boleh di tolak tepi ...
mengagumi akalnya ...

DDrfauziah March 11, 2011 at 10:36 AM  

Aslmkm Cikgu.
Insya Allah, Kak G pasti akan baca kerana Kak G suka tengok & baca sendiri sebelum menilainya.
Cuma tak mungkin beli sendiri! :)

ahmad humairi March 11, 2011 at 6:06 PM  

republikn9,

tengah kumpul, tup-tup ada yang free punya....xyahla beli...baca je.

ahmad humairi March 11, 2011 at 6:08 PM  

w/salam aby,

Saya juga mengagumi akal Tun M, moga Allah membalas jasa-jasa yang telah Tun M curahkan.

ahmad humairi March 11, 2011 at 6:11 PM  

w/salam Kak G,

Memang benar, kita dinilai dan juga penilai, dari apa yang dihasilkan.

RM100.00 boleh jadi apa sahaja...gita gunakanlah ianya pada yang terbaik mengikut penilaian sendiri, ya kan?

ahmad humairi March 11, 2011 at 6:12 PM  

brutalsolo,

tak beli tak bermakna tak baca...

Anonymous,  March 11, 2011 at 8:07 PM  

Ini buku mamak bagi free pun aku tak mahu.

ahmad humairi March 11, 2011 at 11:16 PM  

Anonymous,

Kalau dah terpaksa....apa nak buat...terima kasih.

white rose March 12, 2011 at 7:20 AM  

salam...

wah...mesti best buku ni...
amik pengajaran & pembelajaran didalamnye...

banyak idea2 & tips2 berjaya bakal diperolehi...

jgn pikirkan soal kepimpinan tapi soal kecerdikan yg bakal ditemui...

ahmad humairi March 12, 2011 at 5:12 PM  

w/salam white rose,

betultu, x macam sesetengah pihak tu...belum apa-apa dah tolak mentah-mentah.

Sham March 12, 2011 at 5:42 PM  

teringin juga untuk memiliki...

ahmad humairi March 12, 2011 at 7:05 PM  

sham,

Kalau ada rezeki lebih, apa salahnya.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

TOP VISITOR

Statistik Pelawat Hari Ini

Try us on Wibiya!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP