MUTIARA KATA HARI INI

Friday, June 25, 2010

GB BELANJA MAKAN


Tahniah buat 13 orang murid SK Sungai Galah yang mendapat keputusan cemerlang dalam Peperiksaan Pertengahan Tahun yang lalu. GB bawa mereka dan beberapa orang guru ke Hotel Impiana, Ipoh bagi meraikan mereka. Semoga terus cemerlang anak-anak didikku. Aku tak dapat bersama kerana pada waktu sama aku menghadiri Taklimat Modul Baru Kokurikulum di SMK Permaisuri Bainun, Ipoh.

Acara tradisi tahunan selagi Boss tak tukar.

Baca lanjut di Blog Sekolah. Klik link ini.

18 comments:

penjejak maya June 25, 2010 at 9:23 AM  

salam,

tindakan yang bijak bagi motivasi pada pelajar dan cikgu..

zulkbo June 25, 2010 at 9:25 AM  

salam bertandang lagi
جزاك اللهُ خيراً‎

kakcikseroja June 25, 2010 at 4:41 PM  

Mesti budak-budak tu rasa teruja dan berazam untuk terus berjaya kan? :)

Kak Nora June 25, 2010 at 5:17 PM  

Makan di hotel? Bestnya....Tentu 13 orang murid cemerlang 'excited' dan bangga berpeluang 'lunch' di hotel bersama guru-guru mereka. Semoga ini menjadi motivasi kepada murid-murid lain. Tabik Boss!

ahmad humairi June 25, 2010 at 7:39 PM  

w/salam penjejak maya,

tu yang kami saaayang kat GB tuh.

ahmad humairi June 25, 2010 at 7:41 PM  

a/salam zulkabo,

terima kasih sudi datang.
selalu-selalulah menjengah ke sini...
ceria selalu.

ahmad humairi June 25, 2010 at 7:43 PM  

Kakcik,

Ya...dah menjadi amalan di sekolah ini bersama GB tersebut. Bebudak nampaknya mempertahankan kecemerlangan mereka...cuma ada dua muka baru.

ahmad humairi June 25, 2010 at 7:44 PM  

Kak Nora,

Tabik Boss,
Saaayanggg Boss.

aliaazuan June 25, 2010 at 10:49 PM  

Salam..

Tahniah cikgu! Usaha ckgu brbaloi insyaAllah. Bwk mkn2 - taktik yg trbaik utk pljar2 cmrlang tu. Dan sudah tntu menaikkn semangat pljr2 lain utk bljr sgguh2, mana tau thn dpn mereka pulak yg trpilih utk diraikan di situ...insyaAllah..

DDrfauziah June 26, 2010 at 12:15 AM  

Aslmkm Cikgu.
Seharusnya begitu. Elaun keraian ialah utk meraikan terutamanya bg upacara sp ini.

ahmad humairi June 26, 2010 at 2:07 AM  

w/salam Kak G,

Saya sokong Kak G. GB bukan sahaja dapat elaun keraian lebih, tapi komisen lebih dari pembekal peralatan sekolah serta syarikat-syarikat yang berurusan dengan sekolah.....hah, bila lagi nak belanja...ye tak???

ustaz eds June 26, 2010 at 5:28 AM  

salam cikgu...

amboi, cemerlang pertengahan tahun pun dah dibawa ke Hotel Impiana, kalau akhir tahun mahu ke hotel 5 bintang kot no..
apa pun, moga menjadi motivasi pada murid2 tersebut dan juga murid lain untuk bersaing mengejar kecemerlangan

ahmad humairi June 26, 2010 at 7:27 AM  

w/salam ustaz,

Cemerlang akhir tahun ni cadangnya nak bawak ke Teluk Dalam, Pangkor bersama hari keluarga akhir tahun ni...cadangnyele.

shameel Iskandar June 26, 2010 at 10:50 PM  

salam ziarah.

SMK Bainun dkt Manjoikn. Saya jd pengawas spm kt situ tahun lepas

ahmad humairi June 27, 2010 at 3:32 AM  

shameel,

betu, betu, betul.

skolah tu la...sekolah bestari!

sahromnasrudin June 27, 2010 at 5:42 PM  

langkah yg amat cemerlang bagi menghargai segala usaha mereka

ahmad humairi June 27, 2010 at 6:11 PM  

ya Shahrom,

....ada duit semua boleh jadi...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP