MUTIARA KATA HARI INI

Tuesday, June 29, 2010

RANCAKNYA BOLA


Perlawanan tamat.
Tambahan masa 30 minit. Masih 0-0
Penentuan Penalti: Paraguay mendahului 3-2
Paraguay 4-2
Jepun 3-4
Paraguay 5-3
Paraguay menang 5-3 dan mara ke suku akhir.


Mara...mara. Portugal kalah. Huuuu......satu pertembungan hebat!

Makan, bola. Minum, bola. Tengok benda 'bulat' bola. Tengok perut boyot, bola. Perut orang mengandung, bola.

***

"
Akak mengandung anak pertama ni.
Bapaknya nak taruk nama Ahmad Jabulani.
Tapi akak nak bubuh nama Nor Vuvuzela "

19 comments:

kakcikseroja June 29, 2010 at 6:34 PM  

Jangan letak nama Ahmad Bola atau Nur Welkap dah le... :)

sahromnasrudin June 29, 2010 at 6:52 PM  

salam cikgu...name tak letak Ahmad Kaka Ronaldo atau Nur Messi je huhuhuhu....

ahmad humairi June 29, 2010 at 7:15 PM  

Kakcik,

Kita kata jangan...tapi deme nak jugakk.

ahmad humairi June 29, 2010 at 7:17 PM  

rom,

boleh je...asal minat!

penjejak maya June 29, 2010 at 7:42 PM  

salam,

takziah utk jepang..

nama ada nilai sejarah tu..

ahmad humairi June 29, 2010 at 7:46 PM  

penjejak maya,

...dulutu saya minat Ardi Wiranata,
pemain badminton Indonesia tu, lalu anak sayapun dinamakan Ardy....itulah sejarahnya...hehe

shameel Iskandar June 29, 2010 at 11:24 PM  

kalau bubuh nama Nor Vuvuzela, nanti akan bising jer mcm vuvuzela. hehe

aliaazuan June 30, 2010 at 12:26 AM  

Salam...

Ada student sklas ana dlu nama dia Bakri Amboala bin...ntah tak ingat dh. Dulu2 kami ingtkn bapak dia bg nama tu sbb minat bola. Rupanya bapak dia langsung tak minat bola. Tp unik la nama Amboala tu, walaupun x diketahui pulak mknanya apa.

p/s: tak minat bola juga...

ustaz eds June 30, 2010 at 12:46 AM  

salam cikgu
dalam2 banyak striker yang dok ada dalam world cup lani, Teman cukup minat pada striker jepun....HONDA...manatau, world cup akan datang ada nama KRIS plak...baru gah malaysia...tumpang nama

maiyah June 30, 2010 at 1:22 AM  

haha.. kalo kenan jd pndai main xpe tp kalo kenan guling2 cam bola kan haru hehe

ahmad humairi June 30, 2010 at 1:43 AM  

shameel,

ye xye gak ek...
taaapi sedapla nama tu..

ahmad humairi June 30, 2010 at 1:45 AM  

aa,

amboala tu adik beradik bola tapi dia jenih laen...bola kecik kot?

gurau je...

ahmad humairi June 30, 2010 at 1:46 AM  

ustaz,

Kris?

Cikgu Subkideen kita ada bawak ke piala dunia lani...tapi tak mengamcam lagik...

ahmad humairi June 30, 2010 at 1:48 AM  

Maiyah,

Biar kita dinamakan bola...asal tak ditendang ke sana ke mari dahla ek...

eh! bukak balik ek? buatlah rumah terbuka...

zulkbo June 30, 2010 at 6:08 AM  

salam..
ha ha..macam2 terjadi bila musom bola 4 tahun sekali..yang tak minat pun tetiba jadi minat..

ahmad humairi June 30, 2010 at 6:28 AM  

zulkbo,

...kegembiraan 4 tahun sekali...

DDrfauziah June 30, 2010 at 9:41 AM  

Aslmkm.
Hehe ... mungkin Kak G termasuk di dalam golongan minoriti yg tak terikut dgn rentak World Cup ni. Sekadar jeling2 sesekali bila masa makan je.
Anak & Cik Abang pun biasa2 je ... takde le sampai berjaga khusus utk tengok game ... tak le sampai tahap gila bola tu!
Seram pula dengar cite Cikgu!

ahmad humairi June 30, 2010 at 7:20 PM  

w/salam Kak G,

Kalau dah nama anak pun nak ikut "bola, mungkin dah sampai tahap tu, tapi ok lah kalau masih boleh kontrol.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP