MUTIARA KATA HARI INI

Sunday, June 27, 2010

RELIEF


Guru Besar pergi konvensyen.
1 pergi daftar anak.
2 ambil MC.
3 nak pergi ziarah kematian.
4 bawa murid ke karnival.
Seorang maklumkan datang lewat.

12 orang guru kosong....
Garuk kepala nak buat relief.

Aku reliefkan mana-mana yang patut.
Bawak masuk ke makmal komputer.
Online.

30 comments:

Kak Nora June 27, 2010 at 10:00 PM  

Garuk kepala yang tak gatal, ke? Sukanya murid-murid cikgu tak ada!

sahromnasrudin June 27, 2010 at 10:00 PM  

jadik cikgu relief nie bukannya senang kan, cikgu..
p/s: khamis lepas sy pernah bt appointment nk jumpe sorang pengetua disni..walau dh buat appoitment, tak dpt jumpe dia coz dia kne relief coz anak buahnya gi MC...ermm..byk perbincangan tergendala :-(

aliaazuan June 28, 2010 at 12:25 AM  

Salam...

Online cari ilmu...Jgn bebudak main game dah la cikgu yerk.

DDrfauziah June 28, 2010 at 12:44 AM  

Aslmkm Cikgu.
Anak murid pasti suker abis. Dedulu disuruh ke Library kan? :)

n@m@n June 28, 2010 at 12:57 AM  

nanti cikgu yang dapat relief mengamuk.hehe

iBu...gUru June 28, 2010 at 1:28 AM  

salam cikgu
huh! ramai tu....... siaplah yg ada kat sekolah

ustaz eds June 28, 2010 at 1:35 AM  

salam cikgu

dok tengok opis boy bagi relief kat cikgu setiap hari....sian, siap kena dengar leteran cikgu lagi...bukan dia yang buat relief tu, nasib badan....

penjejak maya June 28, 2010 at 3:28 AM  

salam,

yg dpt byk relief tu mesti muncung..

sonata anak kancil June 28, 2010 at 3:36 AM  

hari ni cikgu reliefkan saya!!! saya kena bantu cikgu buat SMM...last date

ahmad humairi June 28, 2010 at 6:52 AM  

Kak Nora,

Murid-murid memang suka...tapi kontrolll..

ahmad humairi June 28, 2010 at 6:54 AM  

Shahromnasrudin,

uishhh...memang susah! Nak ajo ikut planing yang dah dibuat oleh guru yang tak datang tuh...p&p kena on, kelas kena kontrol!

ahmad humairi June 28, 2010 at 6:55 AM  

Kakcik,

online...baaanyak bahan yang boleh dimanfaatkan kat situ..

ahmad humairi June 28, 2010 at 6:58 AM  

aa,

memang saya suruh depa main game pun sebab time tu masa rehat....saya bebaskan sket bagi release tension.

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:00 AM  

Kak G,

Mulanya saya nak suruh mereka ke library. Library occupied...bawak ke makmal komputer lak. Kalau kat situ pun penuh, bawak ke balai lintang, pasang cd...

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:02 AM  

naman,

Yang mengamuk tu tak ingat...deme pun ada masanya tak datang jugak - kengkawan reliefkan.

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:04 AM  

ibu guru,

12 tak datang. Ada lagi 18 orang....tapi saya yang banyak free ni kenalah di reliefkan... huuuu...

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:13 AM  

ustaz,

bukannya nak naiya cekcigu, tapi cuba bayangkan...12 orang takde, diaorang kena konsider gaklaaa..

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:14 AM  

Penjejak Maya,

yang muncung panjang tu kena potonglah sket!

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:15 AM  

sonata,

ko x perlu tunggu last date...kena siapkan awal!!

Temuk June 28, 2010 at 7:07 PM  

Salam Cikgu Humairi
Mujur internet hidup. Kot tak, boleh kot buat senaman atau poco-poco di padang? Jaga2, jgn depa tersalah picit button bila on-line. Cikgu pula yg gugup nanti!

ahmad humairi June 28, 2010 at 7:59 PM  

w/salam Abang Temuk,

Poco-poco? Idea baik. Ramai cikgu leh turut serta, nanti satu kelas kena bawa bersama.

Tak usah risau...school net dah tapis button-button yang tak sesuai dengan murid.

DDrfauziah June 28, 2010 at 9:35 PM  

Aslmkm Cikgu.
Nostalgia semasa menjadi murid dulu ... bestnyer! Mmg one of best part dlm hidup kita. Ye kan?

ahmad humairi June 28, 2010 at 9:40 PM  

salam sekali lagi Kak G,

Memang best kalau cikgu garang tak datang, tapi tak best kalau cikgu PJ, Seni atau muzik tak datang.

zue June 29, 2010 at 1:14 AM  

anak murid mmg suka bila cikgu2 x ada...cikgu yg ganti sudah tentu x sama...ada2 tu buat kerja sendiri.

ahmad humairi June 29, 2010 at 3:47 AM  

zue,

memang xsama tapi serupa...kelas dikontrol sepenuhnya.

Cikgu Sue [CS] June 29, 2010 at 7:04 AM  

Salam

Relief?????hmmm xpenah kena...tp selalu tgk kwn2 yg kena relief...kami kat kelas pend khas mmg xkena relief kelas perdana...cuma bila kengkawan kat pend khas CRK@MC, kenalah jg 'relief'...ibarat satu family...sy jg ank awk...awk jg ank sy plak..ankku ankmu jua...

DDrfauziah June 29, 2010 at 10:01 AM  

Aslmkm Cikgu.
Ye ke? Masa Kak G, masa Form 1 je Form Teacher macam singa, yg lain OK! Tp still suker masa relief sbb relaks memanjang jer! Tu tak pernah jd best student kot! Hehe.

ahmad humairi June 29, 2010 at 5:25 PM  

CS,

Bertuah ko. Tak kena relif. Apapun kita kena saling membantu...

ahmad humairi June 29, 2010 at 5:28 PM  

xpe Kak G,

x jadik best student pun xpe kan, sebab sekarang Kak G dah jadi best di maya ini...blogger hebat! Saya mengagumi Kak G.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP