MUTIARA KATA HARI INI

Friday, January 28, 2011

AYUH BERHENTI MEROKOK


Jom berhenti merokok.

Jom, jom, jom.

Cari tempat parking.

Kita 'take-five' dulu.




Makanya seruan berhenti merokok pun disambut!




GONG XI FA CHAI.

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA.

SELAMAT BERCUTI!!!


Berhati-hati di jalan raya.

28 comments:

zulkbo January 28, 2011 at 10:15 PM  

salam..
ada 2 makna tersirat
1-berhenti menghisap rokok
2-dan berenti rehat, sambil merokok
he he...

aliaazuan January 29, 2011 at 12:30 AM  

salam.

Merokok membahayakn ksihatan. Allah firman;Jgn lah kamu campakkan diri kamu ke lembah kebinasaan...'wallahu alam.

Mari sambut seruan cikgu humairi ni: "jom berhenti merokok!"

white rose January 29, 2011 at 12:40 AM  

assalamualaikum...

ROKOK?
mai sebatang...
(bunyi macam iklan kopi radix)

hahahaha...

jangan, jangan, jangan...

ANDA DILARANG MEROKOK...

Abd Razak January 29, 2011 at 1:14 AM  

assalamualaikum...

Jangan hisab rokok, carik tempat parking dan tarik nafas panjang-panjang, udara bersih dah Allah sediakan dan jauhkan asap rokok yang merbahaya tu...

selamat bercuti..:)

ahmad humairi January 29, 2011 at 1:46 AM  

w/salam zulkbo,

berhenti menghisap rokok...jangan hisap rokok lagi, jangan berhenti dan merokok.

ahmad humairi January 29, 2011 at 1:48 AM  

w/salam AA,

Kalau dah membahayakan diri sendiri...dah jatuh haram jadinya!

Jangan lakukan perkara haram.

ahmad humairi January 29, 2011 at 1:58 AM  

w/salam white rose,

Ayam berkokok di atas batang,
Hisap rokok penyakit datang.

Jom perangi...

ahmad humairi January 29, 2011 at 2:01 AM  

w/salam Abd Razak,

Pilihan bijak!
Fikir dulu sebelum menghisapnya.

aby January 29, 2011 at 3:17 AM  

salam AH ...

hisab, hisab...
bagi gomen msia kaya lg ..
ramai juge pengisab rokok umo panjang2 ...
hu..hu..

aby,
pernah hisab 2 kali saje,
tu pun mase kt asrama sekolah dulu2 ..
takat 2 kali tu jer la ..
sampai sekarang masih tk mai yg ke tiga lagi ..
he..he..

selamat bercuti juge ...

DDrfauziah January 29, 2011 at 8:39 AM  

Aslmkm Cikgu.
:) Walaupun anak seorang perokok, diriku selamanya tidak merokok!
My hubby berhenti merokok selepas berkahwin kerana batuk2 hampir setiap malam ... rahmat untuk isteri la tu!
My good friend berhenti merokok dalam setahun ini pada umur 52 tahun!

KUNCINYA: Memang boleh kalau mahu. Ya kan Cikgu?

GONG XI GONG XI
XIN NIAN KUAI LE.

ahmad humairi January 29, 2011 at 10:38 PM  

w/salam aby,

...maknanya kalau ada yang ngajak berhenti merokok, kita xkan bernti dan merokok....tahniah aby!

ahmad humairi January 29, 2011 at 10:40 PM  

w/salam kak G,


Gong Xi Fa Chai....

Pasti boleh kak G,
Suruh anak kak G berhenti merokok plak....merokok membahayakan kesihatan...

MOH KEMBARA January 30, 2011 at 11:18 AM  

Salam Cikgu Humairi, selamat bercuti dan balik kampong. Bila berhenti tu minum kopi atau teh, jangan merokok! He he. Meh tengok karipap Made in Istanbul saya, dah siap!

ahmad humairi January 30, 2011 at 5:08 PM  

w/salam Kak Helli,

saya memang tak berhenti merokok sebab saya tak merokok!

ermm... karipap kak Helli tu...menyelerakan, sampai terlio teman dibuatnya.

Kakzakie January 30, 2011 at 5:47 PM  

Salam cikgu,

Keluarga kakak kebanyakannya tak merokok. tapi sedih anak-anak saudara yg baru keluar U kebanyakkannya merokok walau ayah-ayahnya tak merokok.

ahmad humairi January 30, 2011 at 5:53 PM  

w/salam Kakzakie,

entah hapalah pekdahnya merokok tu....hanya proKOK aje yang boleh menjawabnya...tahniah saya pada keuarga kakzakie yang 'tak berhenti merokok' tu.

sahromnasrudin January 30, 2011 at 7:51 PM  

assalamualaikum..

sy dah cube utk benti merokok..
tp tak leh..
sy dah cube tahan utk tidak merokok..
tp tak leh..
hakikatnya saya bukan seorang perokok malah tidak pernah sekali pun cube menghisapnya..alhamdulillah...

ahmad humairi January 30, 2011 at 8:33 PM  

w/salam sahrom,

kalau sekali xpernah...
banyak kali plak camane?

Tahniah kerana tidak merokok.

ahmad humairi January 30, 2011 at 8:34 PM  

republik n9,

sedang berhenti..
maknanya belum berhenti!

xpe xpe...itu tandanya nak berjaya!!!

ibuintan January 31, 2011 at 6:28 AM  

assalamualaikum Cikgu,

berhenti merokok, itu yang sebaiknya

suami saya merokok, abah mertua merokok, mak mertua juga merokok... serbasalah jadinya ...

IMANSHAH January 31, 2011 at 7:02 AM  

salam

Teman memang alergik dengan rokok dan perokok!!

ahmad humairi January 31, 2011 at 6:46 PM  

w/salam ibuintan,

....suruh mereka berhenti cepat!!!, tapi janganle berhenti, merokok plak!

ahmad humairi January 31, 2011 at 6:48 PM  

w/salam imanshah,

tahniah!, tenti dah bertimbun-timbun dwet untuk rokok yang tak dibeli...hehe

Sham February 1, 2011 at 5:15 AM  

salam kenal cikgu humairi...

katakan 'tak nak' (berhenti...) hehe...

rokok punca pelbagai penyakit...insafla wahai perokok...

ahmad humairi February 1, 2011 at 6:08 AM  

salam perkenalan jua,

kerajaan malaysia dah beri amaran...hanya setakat amaran...mereka berhenti, merokok jugak!!!

An February 4, 2011 at 1:17 AM  

Nak berhenti merokok ada caranya.

ahmad humairi February 4, 2011 at 5:56 PM  

An,

terima kasih kerana berkongsi info.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP