MUTIARA KATA HARI INI

Saturday, September 4, 2010

Majlis Baca Yassin Dan Solat Hajat Sekolahku


Moga Allah ampunkan dosa-dosaku, kedua ibu bapaku, isteriku, anak-anakku serta seluruh umat muslimin.

Moga Allah berikan keputusan cemerlang buat anak-anak didikku yang akan menghadapi UPSR 2010 pada 21, 22, dan 23 September ini.

Moga Allah selamatkan kami semua, memelihara kami dari segala bencana, gangguan dunia serta wabak penyakit.

Allah Maha Mengetahui keperluan kami semua.

Moga Allah matikan kami semua dalam iman.

Cerita selanjutnya : klik Blog Sekolah SKSG

32 comments:

Rozali September 4, 2010 at 9:41 PM  

Salam 26 Ramadhan, Cikgu Humairi

Amin amin amin
moga Allah perkenankan doa cikgu tu

Wassalam

Insan Marhaen September 4, 2010 at 11:09 PM  

Yasin dan solat hajat untuk pelajar Islam saja, ya...?

mudah-mudahan diperkenankanNya!

ahmad humairi September 5, 2010 at 12:01 AM  

IM,

Untuk seluruh calon UPSR SKSG.

luahfikiran September 5, 2010 at 12:03 AM  

Salam,
Turut mendoakan kesejahteraan ibu bapa di samping mendoakan kegemilangan dalam peperiksaan UPSR. Demikianlah fungsi sekolah yang mendidik dan membimbing dalam pelbagai perkara - - bukan utk lulus exam sahaja.

penjejak maya September 5, 2010 at 1:33 AM  

salam,

moga sempena bulan yang mulia ini segala amalan kita diberkati Allah SWT..

ahmad humairi September 5, 2010 at 3:12 AM  

w/salam LF,

Sekolah mendidik anak-anak menjadi insan cemerlang yang bakal berkhidmat untuk negara tercinta - bukan seperti NAMEWEE tu..

ahmad humairi September 5, 2010 at 3:13 AM  

w/salam PM,

inilah kesempatan yang dicari, moga setiap yang baik iti akan lebih diberkati di bulan mulia ini.

aliaazuan September 5, 2010 at 3:23 AM  

Salam.

Byk fadhilat surah Yaasin..insyaAllah moga hajat ckgu juga diperkenankan Allah SWT..amin.

ahmad humairi September 5, 2010 at 3:32 AM  

w/salam aa,

terlalu banyak hajat yang diinginkan, moga Allah memakbulkannya.

maiyah September 5, 2010 at 6:49 AM  

Amin.. amin ya robbalalamin..

Abd Razak September 5, 2010 at 8:08 AM  

Salam...

Moga apa yang dihajatkan Allah perkenankan...

ahmad humairi September 5, 2010 at 8:31 AM  

maiyah,

terima kasih amin tu..

ahmad humairi September 5, 2010 at 8:32 AM  

w/salam Abd Razak,

InsyaAllah Allah perkenankan.

sahromnasrudin September 5, 2010 at 5:28 PM  

salam..segak cikgu berbaju melayu oren tue? sampinnya sungguh cantik..berkenan sy...

DDrfauziah September 5, 2010 at 8:45 PM  

Aslmkm Cikgu.
Amin, Ya Rabbal A'alamin.
Selagi hidup, hajat, kemahuan & keinginan manusia mencapai infiniti - tiada hujungnya.
Semoga Allah SWT tunaikan hajat Ummah kerana memberi keberkatanNYA, bukan kerana kemurkaanNYA. Amin.

ahmad humairi September 6, 2010 at 12:04 AM  

w/salam sahrom,

Itu pakaian kontijen JKKK Mukim Kg Gajah 3 tahun lalu dalam perarakan sambutan kemerdekaan ke 50. Kami juaranya.

Saya fahan, anda penyokong kuat Holland...tu yang bekenan sangat oren tue...

ahmad humairi September 6, 2010 at 12:06 AM  

w/salam Kak G,

Terima kasih Kak G. Moga Allah merahmati Kak G sekeluarga juga.

Selamat Hari Raya.Maaf zahir batin, maaf atas segala-galanya.

ustaz eds September 6, 2010 at 1:15 AM  

salam cikgu myri

InsyaAllah..Allah sentiasa mendengar setiap apa jua permohonan hamba2NYA...Mudah-mudahan dengan keberkatan Ramadhan ini Doa diperkenankan...Termasuk putera sulung Teman yang akan menghadapi UPSR tahun ni.
(segak cikgu myri berbaju melayu...dah dapat keizinan orang umah ke?...hehehehe.., gurau je)

ahmad humairi September 6, 2010 at 2:12 AM  

w/salam ustaz,

Doa ibubapa lebih dimakbulkan...saya selalu membaca yasin ketika anak sedang di dalam dewan peperiksaan, mudah-mudahan Allah memudahkan mereka menjawab soalan-soalan peperiksaan itu.

(aku bila pakai camtu, ramai yang mencurigainya).

Salam lebaran.

zulkbo September 6, 2010 at 8:45 AM  

Tahun lepas beraya di kedah
tahun ini beraya di jengka
puasa sudah zakat pun sudah
beraya kita hindari prasangka

Lupakan sengketa bermaafan
dari hujung rambut ke hujung jari
halalkan kata-kata mana yang termakan
sesama muslim jauhi cakar-mencakari

ahmad humairi September 6, 2010 at 6:35 PM  

zuklbo,

kita serupa,
maaf dipinta,
atas segala,
cela nista.

sonata anak kancil September 7, 2010 at 8:43 AM  

salam...selamat hari raya maaf zahir dan batin..semoga anak didik beroleh kejayaan yang cemerlang

piewahid September 7, 2010 at 8:32 PM  

insya-allah sgala hajat murni akan termakbul....
begitulah pengorbanan seorang guru.

**************************************

1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

2. Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat.

3. Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sangat berharga.

4. Terima kasih juga kerana sentiasa memberi sokongan.

5. Berhati-hati di jalanraya.

Cikgu Ma September 7, 2010 at 9:11 PM  

assalamualaikum Cikgu Humairi.
saya ingin mengucapkan ribuan terima aksih kerana cikgu sudi memberi sokongan kepada educational blog saya yang biasa2 itu.

Begitu juga dengan sokongan cikgu terhadap blog peribadi saya.

saya juga ingin mengucapkan Salam Aidil fitri untuk cikgu sekelurga.
di kesempatan ini saya juga ingin memohon maaf kerana jarang dapat meninggalkan jejak di blog cikgu dan membalas komen2 cikgu di kedua2 blog saya, atas sebab2 yang tidak dielakkan.

sekali lagi,salam aidilfitri dan maaf zahir batin

ahmad humairi September 8, 2010 at 12:56 AM  

w/salam sonata,

moga kejayaan juga buatmu disuasana tembat yang baru.

ahmad humairi September 8, 2010 at 12:59 AM  

piewahid,

1. selamat berlebaran.
2. insyaAllah, moga hajat dimakbulkan.
3. Moga persahabatan yang terjalin kan berkekalan.
4. Terima kasih sama-sama.
5. Berhati-hati di mana jua.

ahmad humairi September 8, 2010 at 1:01 AM  

w/salam Cikgu Ma,

...tiada masalah, saya memahami kesibukan siapa jua. Ampun Maaf juga kupinta di hari mulia ini. Yes, 0-0.

Temuk September 10, 2010 at 5:57 PM  

Salam Cikgu Humairi
Semoga anak didik Cikgu semuanya cemerlang dlm peperiksaan itu nanti. Bagusnya majlis begitu: dalam kita berhempas pulas berusaha, kita tak lupa akhirnya kita perlu pasrah kepadaNya.

Cantik rantaian kad raya yg Cikgu telah slaidkan itu. Dulu kita pertontonkan kad sebenar cara lain - atur atas meja, gantung pada tirai atau ranting kering kecil, atau letak dalam talam. Cara baru sekarang, 'tersimpan tapi lebih terbuka'. Ramai kawan lain boleh turut tengok, walau tak sempat ke rumah menjenguk.

ahmad humairi September 11, 2010 at 1:55 AM  

w/salam Abang Temuk,

Begitulah hendaknya. Juara heavyweight dunia yang gagah, pun akan tewas atas kehendak Allah jua. Kita pasrah kerana itulah 'kecemerlangan' yang Allah izinkan buat kita....redho padaNya.

Tahun ini...tiada sekeping kad pun yang saya terima melalui mel biasa (pos). Yang ada hanya sms dan kad-kad digital yang saya ambil sendiri dan saya simpan dalam file maya ini sebagai kenang-kenangan (tak sempat masukkan beberapa keping lagi dari kengkawan - harap tak berkecil hati)....zaman berubah dan rasanya kemeriahan raya tidak berubah.

Sekali lagi...selamat hari raya, maaf zahir dan batin buat abang Temuk sekeluarga....Faiq...banyak kumpul dwet raya?

Anonymous,  September 14, 2010 at 8:56 PM  

cheap zelnorm online flomax alendronate zelnorm perscribing pharmacy buy zelnorm internet irritable bowel zelnorm taken off drug tegaserod maleate attorney zelnorm benefits miralax 2005 as lotronex 3 tegaserod maleate was amitiza the uninvited with zelnorm substitute zelnorm attorney medicine zelnorm 40 zelmac cardiovascular lotronex dosing lotronex buy novartis message board [url=http://www.box.net/shared/aurxfk05ae]buy zelnorm flash nice
[/url] buy zelnorm flv zelnorm taken off zelnorm upland was novartis maggie grace zelnorm drink how to take zelnorm uk zelnorm online zelnorm online actonel alendronate zelnorm information 8 2009 zelnorm options zelnorm thompson center zelnorm prescription online as zelnorm 11 tegaserod maleate zelnorm back on pain tegaserod how to write zelmac used for

Anonymous,  October 4, 2010 at 12:56 PM  

Quit Smoking Zovirax Prescription Prescription Relief Zovirax Topical Network Prescription [url=http://www.box.net/shared/ltd6xra12m]buy zovirax online[/url] Discount Zovirax No Prescription Zovirax With Free Prescription
buy thorazine canada buy thorazine without pharmacy [url=http://www.box.net/shared/zjjhnbqfvf]Order Thorazine Online[/url] buy thorazine without pharmacy buy thorazine without medical
Support With Prescription Topamax Generic Topamax No Prescription [url=http://www.box.net/shared/sg6k4qxqq6]buy topamax[/url] Topamax Prescription Coupon Buy Cheap Topamax Prescription
Norvasc No Doctor Norvasc Prescription Info [url=http://www.box.net/shared/sjruvz15sk]buy Norvasc[/url] Norvasc Canada Canadian No Pharmacy Rx Norvasc

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP