MUTIARA KATA HARI INI

Friday, February 11, 2011

SKETSA 2 GAJAH

Dua Gajah.
Sudah pun sampai.
Ke Kampong Gajah.
Dari Cheras terbang laju ke Kampong Gajah
Alhamdulillah.
Gajah yang bakal menemaniku bila-bila menemuiMu.
Setia menanti di kereta.

Terima kasih Kakcik kerana menambah koleksiku.
Pelekat yang tak pernah kubeli sudah hampir 20 tahun.
Pemberian kasih berbalas dari masyarakat sekelilingku.
Ada gajah (Gajah Duduk, Gajah Kursi), Mangga, Manggis, Jabal An Nur, Ayam Serama dan berbagai meninggalkan zaman Cop Sipoth.

Hadiah tahlil.
Hadiah Hari Guru.
Hadiah pengurusan jenazah.
Hadiah dari Kakcik.

Terima kasih Kakcik.
Pahalamu kian bercambah.

12 comments:

IMANSHAH February 11, 2011 at 6:22 AM  

terasa pulak..badan dah macam gajah...hehehe

kakcik February 11, 2011 at 7:06 AM  

Alhamdulillah...

sampai juga gajah itu walaupun tidak seberat mana... :)

aby February 11, 2011 at 7:52 AM  

salam AH..
dalam menjaga kekusyukan ku memandang sejadah, Tag Gajah Duduk org depan ku asyik mencurik pandangan ..
ohhh gajah Duduk ..

tahniah ...

white rose February 11, 2011 at 10:05 AM  

assalamualaikum...

"GAJAH BERMACAM GAJAH...GAJAH DARI KMPG GAJAH..."

miahahaha...

GAJAH pun xpe asalkan dia tak duduk atas cikgu...

Kakzakie February 11, 2011 at 4:30 PM  

Assalamualaikum cikgu,

Beli kain pelikat cap Gajah menjadi kemestian buat ayahanda kalau nak raya. Kakcik bagi tak tunggu raya. Tahniah dah sampai pun gajah tu guna pos express lagi. Hebat gajah yg satu ini....

sahromnasrudin February 11, 2011 at 7:15 PM  

assalamualaikum cikgu..

nak gak tgk pic gajah tue..upload la cikit..mesti meriah kan gajah dari cheras..bukan senang nak dpt tue..hehehee

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:31 PM  

IMANSHAH,

bahayatuu...kena kurangkan makan.

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:32 PM  

kakcik,

biarlah....berat pahalanya tu...terima kasih kakcik.

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:33 PM  

w/salam aby,

tulaa...saya selalu pakai tagnya kat atas....tak ganggu jemaah!

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:46 PM  

w/salam white rose,

kini saya duduk gajah tuh../gah, gah, gah! (gelak moden).

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:48 PM  

w/salam kakzakie,

gajah yang satu ni sebenonye 2 gajah, terima kasih bebanyak pada kakcik. Tahniah juga buat kakzakie atas kemenangan sama...

ahmad humairi February 11, 2011 at 11:50 PM  

w/salam sahrom,

yang ini spesel from kakcik dan kegunaannya pun khusus jugak bagi memanjangkan pahala...nantila saya upload kalau ada masa...rajin-rajinlah datang tengok gajah tu...insyaAllah.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP