MUTIARA KATA HARI INI

Friday, February 4, 2011

Kuda Ini (Horse-ni)

Latest Krisis di Mesir - Horse-ni Masih Bertahan!


"We don't want him to leave tomorrow. We want him to leave now..Now!" kata sorang protestor di Iskandariah. Pandai speaking dia!




"We want Mubaraq to go...leave! We will be here forever until he go!" kata sorang lagi. Teman percaya deme akan terus berdemo sampai Horse-ni turun! (Kamu tak ada koje ker Mat, asyik berdemo jer!).

Klik sini : MOH KEMBARA

22 comments:

IMANSHAH February 4, 2011 at 6:03 PM  

salam

alhamdulillah, anak2 murid saya selamat di sana, dan dalam perjalanan pulang ke Malaysia. AS dah mula campur tangan dalam krisis ini

Abd Razak February 4, 2011 at 6:06 PM  

وعليكم السلام ورحة الله

Kalau di mata rakyat pimpinannya tak menepati syariat baik pergi saja..

Rozali February 4, 2011 at 6:21 PM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

moga rakyat menghukum dgn setimpal apa yg pemimpinya telah lakukan dgn bantuan Allah

Wassalam

ahmad humairi February 4, 2011 at 6:57 PM  

w/salam imanshah,

Moga selamat semuanya...alhamdulillah.

ahmad humairi February 4, 2011 at 6:58 PM  

w/salam abd razak,

beginilah di mata rakyat, tetapi tidak begitu di mata pemimpinnya.

ahmad humairi February 4, 2011 at 6:59 PM  

w/salam rozali,

Allah Maha Adil menghukum makhluknya.

white rose February 4, 2011 at 7:02 PM  

demo tu ape?
dynamo ke?

bole hilangkan kekotoran ke kalau guna demo?

aliaazuan February 4, 2011 at 8:58 PM  

Salam...
Mari kita hayati firman Allah Taala ni, sbgai motivasi utk kita smua, insyaAllah...

قُلِ ٱللَّهُمَّ مَـٰلِكَ ٱلۡمُلۡكِ تُؤۡتِى ٱلۡمُلۡكَ مَن تَشَآءُ وَتَنزِعُ ٱلۡمُلۡكَ مِمَّن تَشَآءُ وَتُعِزُّ مَن تَشَآءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَآءُ‌ۖ بِيَدِكَ ٱلۡخَيۡرُ‌ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَىۡءٍ۬ قَدِيرٌ۬ (٢٦

Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki. Dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu. (ali-Imran, ayat 26).

Sama2 kita ambil iktibar...wallahu alam.

aby February 5, 2011 at 12:14 AM  

salam AH,
klu depa pinjam FRU dari mesia,
tentu tk sampai mcm ni..
FRU kite cukup pandai patahkan demontrasi ...
he..he..
apepun di harap demontrasi di sana tk berpanjangan, yg susah pun org islam juge dan harapan utk pelajar2 kite dikeluarkan seberapa segera ..

sha February 5, 2011 at 12:20 AM  

Buka senang nak melepaskan kuasa....hilang segala nikmat dunia..

ahmad humairi February 5, 2011 at 5:33 AM  

white rose,

demo tu bukan dynamo,
ianya sejenis makanan dalam tempurung kepala...ko pon leh makan...gah,gah, gah!

ahmad humairi February 5, 2011 at 5:35 AM  

w/salam AA,

Tazkirah AA saya ambil perhatian dan iktibar, terima kasih.

ahmad humairi February 5, 2011 at 5:37 AM  

w/salam aby,

kita tabik kat pasukan FRU M'sia yang cekap. Demonstrasi perlu secara aman...elakkan pertumpahan darah!

ahmad humairi February 5, 2011 at 5:40 AM  

sha,

Bila dah berkuasa, rasa selesa, bila dah selesa, esok lusa, lupa plak keselesaan orang lain....tu yang rasa nak menongkat dunia tuu..

DDrfauziah February 5, 2011 at 5:51 PM  

Aslmkm Cikgu.
Semalam tak sempat datang, tersangkut hujan! :)
Kita bantu dengan doa tulus ikhlas.
Najib kata nak ambil ikhtibar & dengar cakap rakyat ... dah long overdue kan? Di M'sia pun ramai samaada terlampau marah-geram atau dah loya nak muntah hijau!

ahmad humairi February 5, 2011 at 6:29 PM  

w/salam Kak G,

....muntah hijau - biasa Kak G. Kok muntah pink....itu sudah luar biasa!!!

ab@h_Izz February 5, 2011 at 8:26 PM  

salam reformasi buat nun disana..moga ada perubahan yg diharapkan..

ahmad humairi February 5, 2011 at 8:49 PM  

ab@h_Izz,

doakan yang terbaik buat mereka..

sahromnasrudin February 6, 2011 at 5:39 PM  

assalamualaikum cikgu..

yg kita harapkan semoga semua sdra kita selamat disana..mengenai politik disana, biarlah mereka selesaikan urusan dalam kain mereka..jangan biarkan tgn org lain masuk kain mereka sudah la huhuhuhuhuh..

nanti kne cabul nanti huhuhuh

ahmad humairi February 6, 2011 at 5:48 PM  

w/salam sahrom,

ye, ye...
tapi orang lainkann nak tengok gak kat dalam kain mereka tu...

betultu, jangan kena cabul udah!

ahmad humairi February 7, 2011 at 6:10 PM  

miecyber,

...kita tengok je stakat mana meliatannya.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP