MUTIARA KATA HARI INI

Wednesday, December 29, 2010

Loceng Dah Berbunyi

wongweng
terkayan-kayan
semuanya dengan tujuan
tak bersempadan

mereka-reka.

kringggggg

terdengar pula

jom pergi sekolah.

24 comments:

sahromnasrudin December 29, 2010 at 8:08 PM  

rincingan sang lonceng..
menandakan akan ada murid baru mendaftar diri..
akan ada guru baru melapor diri..
akan ada buku teks baru disisi..

semoga yang baru ini..
akan membuahkan hasil yang bukan kepalang..
untuk nusa, agama dan negara

ahmad humairi December 29, 2010 at 8:12 PM  

Rom,

Loceng dah bunyi,
wisel dah ditiupkan,
Tahniah Malaysia,
Berkorban demi Agama dan Malaysia tercinta.

Rozali December 29, 2010 at 8:48 PM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

minggu ni pun dah ramai cikgu kesekolah

Wassalam

ahmad humairi December 29, 2010 at 9:28 PM  

w/salam Rozali,

Haah....saya pun,

juala bukulah,
terima muridlah,
mesyuaratlah...dsb.

white rose December 29, 2010 at 10:12 PM  

ha? ade jual eskrem?
bunyi loceng eskrem laaaa...

nak, nak, nak 10...
vanila, cokelat & stoberi...

semua campur2 yaa...

jangan lupa hantar ke rumah...

aliaazuan December 29, 2010 at 10:34 PM  

Salam...

Tggungjwb dh brmula...krjya tanpa smpadan.
Tringat dulu2 msa kcik drjh 1, ckgu brtugas yg kena ketuk2 loceng. Skrg ni dh pakai letrik dh...

ahmad humairi December 29, 2010 at 10:36 PM  

white rose,

hah!
eskrem?
konetto bleh?

ahmad humairi December 29, 2010 at 10:39 PM  

w/salam AA,

Hah! yang tu baru betul loceng aiskrim. Sekarang dah lain. Zaman berubah.

Abd Razak December 30, 2010 at 1:34 AM  

Assalamualaikum cikgu...

Selamat kembali bertugas..

maiyah December 30, 2010 at 2:35 AM  

anak2 sy adik n kakak dok sibuk urus hal skolah sbb sy xleh pnjt tangga skolah tu hehe :D

luahfikiran December 30, 2010 at 5:31 AM  

SALAM,
SEMOGA TAHUN2 MENDATANG INI UNTUK KITA SEMUA LEBIH BERMAKNA DAN DIPENUHI DENGAN AMALAN2 KEBAIKAN.

ahmad humairi December 30, 2010 at 5:35 AM  

Maiyah,

Tak apa maiyah,
maiyah leh pakai "romote control" mengawal anak-anak...itu dah kira berjaya tu...kejayaan besa tu...tahniah!

ahmad humairi December 30, 2010 at 5:36 AM  

w/salam Abd Razak,

Pusinganyang belum berakhir....hingga hujung nyawa. Moga dapat terus mencurahkan bakti.

ahmad humairi December 30, 2010 at 5:37 AM  

w/salam LF,

Kita teruskan kehidupan ini dengan niat ikhlas kerana Allah.

REPUBLIK N9 December 30, 2010 at 8:58 PM  

alamak! teringat kenangan gua jadi ustaz dulu2 :)

Temuk December 31, 2010 at 8:40 AM  

Salam Cikgu

Deringan mengingatkan
masa berangkat ke sekolah
atau masa ke bilik darjah
tamatnya giliran sesuatu subjek
atau waktu rehat melayan lapar
juga tibanya waktu pulang
dari gedung melonggoknya pengajian.

Insan Marhaen December 31, 2010 at 5:06 PM  

1. bila persekolahan bermula, jalan pagi kembali jem. dan IM tidak boleh lewat keluar dari rumah.

2. url anda telah IM masukkan ke dalam bloglist 2011 IM. muga terus saling berzirah.

ahmad humairi December 31, 2010 at 5:55 PM  

w/salam ustaz republikn9,

...moga gelaran itu kan berterusan..mungkin ustas boleh kongsikan pengalaman tersebut.

ahmad humairi December 31, 2010 at 5:57 PM  

w/salam abang Temuk,

...deringan waktu pulang...menceriakan semua.

selamat tahun baru.

ahmad humairi December 31, 2010 at 5:58 PM  

Terima kasih IM. Moga kita sering berziarahan, insyaAllah.

ummu January 1, 2011 at 7:22 AM  

loceng dah berbunyi
pendaftaran form one pun dah bermula
pendaftaran pra sekolah dan darjah satu juga,
para ibubapa pun ikut sama
hari Jumaat, 31 disember
cikgu2 datang penuh komitmen
ada juga yang bawa anak kecilnya
dan botol susu
sekali sebab taska tutup

ahmad humairi January 3, 2011 at 6:04 PM  

ummu,

....pun bawak botol susu gak iyeaa...

maiyah January 5, 2011 at 4:14 AM  

hahaha.. sy hr2 dgr bunyi loceng nih.. sore bebudak n cikgu mengajar.. mmg clear

ahmad humairi January 5, 2011 at 7:15 PM  

ye maiyah,

dah dok sblh sekolah.....ape-ape pun saya x leh nak goreng sgt pasal sekolah...maiyah tahu...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP