MUTIARA KATA HARI INI

Thursday, February 11, 2010

APPLE EATING KNIFE


Jika ada kemahiran....yang tajam itu tidak melukakan..

22 comments:

insan pendidik February 11, 2010 at 7:46 AM  

salam,

pisau tu walau setajam mana pun tak bahaye pun...tapi jadi bahaye ditangan pemegangnye!

Dr.Araz February 11, 2010 at 7:50 AM  

Setajam-tajam pisau... tajam lagi kata2 manusia.

~ CeguLinn~ February 11, 2010 at 7:54 AM  

x betul gunakannya .. akan lukakan tangan jua ..
Selamat bercuti...

sahromnasrudin February 11, 2010 at 3:43 PM  

pisau di tangan, epal pun di tangan..terpulang nak duka atau nak ceria..pilih mengikut akal bukannya nafsu...selamat bercuti, cikgu..

kakcikseroja February 11, 2010 at 3:47 PM  

Salam Cikgu...

TAJAM maksudnya tu..:)

Finaz February 11, 2010 at 4:51 PM  

ganas tul muka epal tuh hehe..
- sy sgt setuju dgn cikgu, dlm idup mmg kena ada skills

zue February 11, 2010 at 5:47 PM  

ni apple dari australia atau china mali.

slmt brcuti sakan.

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:33 PM  

IP,
Berhati-hatilah dalam melakukan apa sahaja...

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:35 PM  

Dr.Araz,
memang ye..banyak yang tajam tajam...tapi tumpul ye tak?? Kata-kata...huh...tajam tol!!!

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:37 PM  

~CeguLinn~
Happy holiday,
...kalau x berhati-hati yang biasa-biasa jadi berbisa...

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:39 PM  

sahromnasrudin,
setuju 100%...terpulang pada kita nak jadikan epal tu macam mane...

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:42 PM  

Kak Cik,
Memang Tajam! dan ianya sedia melukakan seseorang!!!

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:44 PM  

Finaz,
Lain orang, lain skill nye...jom kita satukan skill skil tu....alangkah cemerlang!

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:47 PM  

zue,
ini apple garang maa.
sini mali la.
suka gigit maa...

ahmad humairi February 11, 2010 at 10:48 PM  

maiyah,
bleh cuba pandu try ukit buah labu tukai plak...

ustaz eds February 11, 2010 at 11:29 PM  

gambaran runtuhnya sebuah keegoan jika ditangani dengan penuh berhikmah...boleh ka cikgu? atau lari dari tajuk...ka ka ka

ahmad humairi February 12, 2010 at 5:24 AM  

ustaz,

boleh!, boleh!!, orang seni....kona ikut mane pun menjadi...

Temuk February 14, 2010 at 12:38 AM  

Cikgu Humairi
Paparan ini menarik! Orang yg tajam (akal), boleh bahagiakan diri sendiri & orang lain. Dia tidak melukakan, malah menyeronokkan (hati sesiapa pun). Yg tumpul tu yg susah, apa lagi kalau berlagak. Dia boleh melukakan (hati orang), dek ketumpulannya. Tapi, kalau tumpul dengar cakap, dia sanggup jadi belakang parang yang bersedia diasah. Lagi satu, memang benarlah jika berkemahiran, yg tajam merbahaya pun mampu kita suaiguna utk keuntungan kita. Salam bahagia, Cikgu.

ahmad humairi February 17, 2010 at 12:51 AM  

Abang Temuk,
Lagu Cik Mamat si Parang Tajam - cukup menghiburkan. Benar Abang Temuk - yang tumpul bukan sahaja melukakan, ianya amat menyakitkan bila bergeseran! Salam bahagia kembali..

qaseh um masyitah February 18, 2010 at 7:01 PM  

'Jika ada kemahiran....yang tajam itu tidak melukakan..'

sebaris ayat yang mendalam maksudnya ni..

ahmad humairi February 19, 2010 at 5:59 PM  

benar qaseh...

yang tajam terus memotong tanpa sara sakit...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP