MUTIARA KATA HARI INI

Monday, April 15, 2013

THOMAS DAN KAWAN-KAWAN KTM


Wajahnya sentiasa senyum.
Senyum sokmo.
Buat hatiku senang.
Luncur lancar.
Datang dan pergi.

Thomas datang.
 Muka tetap ceria.
Bawa tugasan.
KTM.

Tuun...tuuunnn...tuuuuuuunnnnnnn....
Pilih.... pilih, undi.
Jom, jom, jom...
Malaysia boleh!
Pasti Boleh!!!!

Wah.....bersemangat!!!!!

****KTM - bukan Keretapi Tanah Melayu, tapi Ketua Tempat Mengundi,
tun, tuunn, tuuunnn.......bagi kali ketiga.



14 comments:

Kakzakie April 15, 2013 at 9:39 PM  

Baca komen di N3 kakak tadi ingatkan cikgu dah tukar profession hihi..

Undi jgn tak undi...

Mak Long a.k.a Kunang-kunang April 15, 2013 at 9:47 PM  

Salam Cikgu,

Sekarang dah demam PRU13. Semoga semuanya berjalan sebagaimana diharapkan.

atuk April 16, 2013 at 3:01 AM  

Assalamualaikum Cikgu Humairi

ingat tak gambar bapa teman di sekitar kampung tahun 60an hujung.

aby April 16, 2013 at 3:36 AM  

Semogo langit yg d junjung tk brtukar
warna.
Huhu

ahmad humairi April 16, 2013 at 4:52 PM  

Kakzakie,

....haha, undi, jangan x undi. Datang awal ye!

ahmad humairi April 16, 2013 at 4:54 PM  

w/salam Mak Long Kunang-Kunang,

InsyaAllah, beres. Kita dah melaluinya. Moga terkawal segalanya.

ahmad humairi April 16, 2013 at 5:30 PM  

w/salam atuk phd,

Maaf, teman x ingat.
.....tapi kata deme, mukanya pun senyum nyemedang....macam si thomas tu....

ahmad humairi April 16, 2013 at 5:33 PM  

aby,

Haru!!!!
Sesuatu yang amatlah pelik kalau langit yang kebiasaannya biru jadik warna lain, namuun Allah Maha Berkuasa!

Al-Manar April 21, 2013 at 5:48 AM  

Saya ambil KTM (Keputusan Tak Mengundi) kali ini.

Temuk April 21, 2013 at 7:31 AM  

Assalamu'alaikum Cikgu Humairi.
Angan-angan nak bertanding jadi calon bebas, guna logo "bulan dalam mangkuk dacing". Tapi "room-mate" tak bagi, sebab dia tak mahu main rol baru... isteri wakil rakyat, kihkihkih.

TV patut tunjukkan kepada rakyat, rupa "pangkah" yang macam mana yang sebabkan "undi rosak". Biar berfaedah kita pergi mengundi. Bukan untuk jadi pengundi rosak semedang! Ayuh sama-sama mengundi!

ahmad humairi April 21, 2013 at 6:51 PM  

Al Manar,

Kalau itulah keputusannya, maka negara kehilangan satu undi lagi...

ahmad humairi April 21, 2013 at 7:27 PM  

W/salam Abang Temuk,

Kalau saya, memang dah ditaklimatkan tentang rupa bagaimana dikira sebagai undi rosak. Sebarang tanda - 'rait, titik, bulat', atau sebarang lakaran, hanya di ruang satu calon sahaja boleh diterima....mungkin ini rahsia gamaknye makanye TV tak keluo. Kalo ade yang mace kat sini, biole deme tahu juge camane undi rosak tu...tak ngape gamaknye.

Tanda pangkah....murid saya tak gemo. Yang bertanding nak sangat nampaknye!

....nanti saya pulak yang terkejut ada lambang bulan dalam mangkuk dacing....SPR tak lulus kot lambang tu...hehe...

Anonymous,  April 28, 2013 at 7:30 PM  

Kristen StewartToms Coupons Be Trendy And Help The Needy![url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms[/url] A popular leather that falls between calfskin and side leather in cost is kidskin which comes from young goats. This type of leather is generally used for better quality womens shoes. A common type of kidskin leather is that which we know as suede which is created by using different chemical and natural treatments. Toms shoes are not only available for kids, but also for men and women and in all sizes and colours. [url=http://www.cheaptomssite.com]Toms Online[/url] What Size TOMS Shoes Should I Order? [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms Sale[/url] As we all know, Toms shoes are very popular all the world. Some people like their comfortable feeling, some people like their unique style, and any other people like their word One for One. No matter why people like Toms shoes, it is true that the shoes bring people so much benefit. At the same time, either women or men, either young or old, people always find their love Toms shoes.
Relate Artcile

[url=http://www.viperchill.com/post/#comment-737675]wholesalecomfortable toms women shoes for cheap price[/url]
[url=http://aimtodream.com/view.php?No=45]offercomfortable toms women shoes for cheap price[/url]

Anonymous,  May 2, 2013 at 6:23 AM  

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or
did you hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. thanks a lot

My site :: kliknij

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP