MUTIARA KATA HARI INI

Tuesday, January 29, 2013

LOL

Don't get it wrong!
LOL is not that BAHLOL, TOLOL, TONGONG, BANGANG, BONGOK, BEGAP, GOBLOK and all that ridiculous meaning.

LOL here means "LOTS OF LOVE"

Time to give back.


Pada isteri tersayang, sabarlah.
Allah maha adil memberikan pengalaman ini kepada kita.
Moga penglihatan akan bertambah baik selepas operasi ini.

Ya Allah, berikan kekuatan bagi kami mengharunginya.

14 comments:

kasihibu January 29, 2013 at 5:19 PM  

semoga akan beransur sembuh hendaknya

ahmad humairi January 29, 2013 at 5:34 PM  

Kasihibu,

InsyaAllah. Terima kasih atas doa.

aby January 29, 2013 at 5:41 PM  

Salam AH,
Mak mertua aby pun baru sudah mnjalani pmbedahan buang selaput d mata selepas pnglihatan nya kurang baik,
utk AH,bg sokongan sebaik mungkin kt isteri ... Sokongan suami mmang amat2 di prlukan tkkala isteri dlm keadaan agak 'down'

ahmad humairi January 29, 2013 at 5:51 PM  

w/salam aby,

Terima kasih atas sokongan.

Kebanyakan kes - buang selaput (katarak), sebaik selesai pembedahan, penglihatan pulih seperti biasa. Bagi kes isteri saya - pembedahan saraf. Mata kanan dah di buat, kini mata yang kiri pula. Penglihatan masih kabur...nak pulih kata doktor memakan masa....dah setahun dah......Moga Allah tetap tabah sabarkan kami berdua...

Maiyah January 29, 2013 at 11:39 PM  

salam..
moga segalanya
dipermudahkan.. dan
cepat sembuh

Mohamadazhan.com January 30, 2013 at 2:58 AM  

salam cikgu, insyaAllah teruskan usaha, moga kembali sembuh. amin ya rab.

ahmad humairi January 30, 2013 at 4:09 PM  

w/salam Mohdazahan,

Terima kasih juga buatmu....akan bertambah baik, InsyaAllah.

sahromnasrudin January 30, 2013 at 6:35 PM  

assalamualaikum cikgu..

saya senantiasa mendoakan semoga istri cikgu segera sembuh dan ditabahkan hati mhadapi dugaan ini

ahmad humairi January 30, 2013 at 6:51 PM  

w/salam sahrom,

Terima kasih atas doa anda.

....sekarang ni bila berjalan...kami sentiasa berpegangan....tambah intim....hehe

Temuk February 1, 2013 at 9:44 PM  

Assalam, Cikgu Humairi
Didoakan semoga penglihatan isteri Cikgu pulih segera. Bersabarlah Cikgu. Semoga mata hati kita berpanjangan mampu melihat besarnya hikmah ujian Allah ke atas kita, dalam apa pun bentuknya.

ahmad humairi February 2, 2013 at 6:10 AM  

W/salam Abang Temuk,

Terima kasih atas doa nan luhur,
Kini pandangan masih kabur,
Tak kenal siapa yang menegur,
Walau mata dibuka sebesar telur!

....nampak nonggok-nonggok tu bolehle, kata doktor, akan pulih nanti...sabojelaa...insyaAllah.

Kakzakie February 4, 2013 at 8:32 PM  

Apa puncanya cikgu? Macam ada masuk benda dalam mata tapi tak kan sampai kena operation. Dulu uncle kakak di S'pore operation buang cataract tapi selepas operation 2 minggu makin cerah matanya. Sekarang dah tak payah pakai cerminmata.

Kalau cataract dari tak nampak makin nampak selepas operation. Moga isteri cikgu cepat sembuh. Sementara ini sabarlah..

ahmad humairi February 5, 2013 at 4:30 AM  

Kakzakie,

Diabetes.
Pendarahan itu adalah selepas operation.....kini beransur pulih, Alhamdulillah!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP