MUTIARA KATA HARI INI

Saturday, February 25, 2012

NOSTALGIA PASIR SALAK



pengawal peribadi JWW Birch (berbangsa Sikh)

pendekar kampong

salah satu diorama di terowong masa Kompleks Sejarah Pasir Salak
(awas...kamera tidak dibenarkan...ini hanya untuk publisiti!)


Skrip yang sudah lama.
Diberi nafas baru.
Prop dan kostum yang ditaja.
Menyerlahkan kesan.

Dipersembahkan di hadapan PM.
Di malam perhimpunan rakyat tempohari.

Mencetus bangga diri...
(menguji prestij iman)

......daripada murid-murid Sekolah Agama Rakyat AsSaadiah Sg Galah(mewakili kaum Melayu) yang tidak kalah dengan persembahan etnik Cina dan India.

10 comments:

yangbaik February 26, 2012 at 12:58 AM  

bangga juga kiranya sejarah perjuangan bangsa masih menebal hingga kini

ahmad humairi February 26, 2012 at 1:19 AM  

YB,

Lakonan dari murid serendah umur 8 tahun, mengajar mereka erti perjuangan...

SEKOLAH AGAMA RAKYAT SAADIAH February 26, 2012 at 4:33 AM  

Assalamualaikum,

Sebuah pementasan yang telah berjaya menaik serta menhgarumkan nama sekolah....terima kasih cikgu Humairi. Moga diberikan kekuatan serta terus berusaha memajukan sekolah ini.Tahuniah!

ahmad humairi February 26, 2012 at 6:23 PM  

w/salam SARS,

Bersamalah kita berusaha ke arah kemajuan sekolah, secara ikhlas dan jujur, Allah akan membalasnya, insyaAllah.

zue February 26, 2012 at 8:35 PM  

assalamualaikum cikgu,
dulu pernah dgr dato jins shamsuddin nak buat filem Pasir Salak..smapi lak ni terus senyap.

tahniah atas kejayaan sek cikgu.

ahmad humairi February 26, 2012 at 8:41 PM  

w/salam zue,

Terima kasih.

Agaknya Jins Samsuddin segan kot bila tengok persembahan malam tu....tahla.

Kakzakie February 26, 2012 at 8:53 PM  

Anak pakai uniform style singh tu buat kakak senyum....

Bukan mudah nak buat satu-satu pertunjukan tambahan pula budak-budak mentah yg masih suka bermain. Tahniah cikgu!!

ahmad humairi February 26, 2012 at 9:00 PM  

Kakzakie,

Watak beliau memang mencuri tumpuan kamera di layar gergasi....

Sham February 27, 2012 at 1:06 AM  

waa best jugak kalau dapat tengok budak2 ni berlakon...

ahmad humairi February 27, 2012 at 5:46 PM  

Sham,

Aku x sempat rakam....nantilah aku runding ngan TV3 & RTM yang buat liputan tempohari....hehe

....kalau ada rezeki, aku upload!
(lagi menguji....)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP