MUTIARA KATA HARI INI

Saturday, December 24, 2011

sakit ferut

Saya keliru.
Bibir terketar-ketar bukan berkata. Saya mimpikan diri sendiri.
Terjoget-joget tapi bibir masih bergetar.
Air liur tumpah. Malunya.

Confused.
Malam itu saya makan ABC, tapi rasa telur.
Saya minum susu, rasa telur jugak.
Habislah. Sakit perut saya. Ketawa.
Telurnya enggak ada.
Selesai makan baru saya terfikir.

......korang ketawa sama ek?

....salji masih turun.

Baca selanjutnya Kisahku...

Monday, December 12, 2011

JANJI PRU 13

Ditakdirkan Alah, aku jadi terpinga-pinga, terkebil-kebil. Terjaga dek alunan muzik yang sungguh sedap. Sumpah. Sungguh teramat sedap. Di syurga logakah aku? Aku bertanya. Aku jawab sendiri. Aku masih di sini.

Cadangnya nak ambil angin sepoi-sepoi berbahasa yang nazak bersyair. Bersama awan hitam yang menurunkan salji. Sebutir-sebutir. Bulat-bulat. Buat aku tidak lagi alergik pada matahari. Sejuknya terasa.

Tak apalah. Ada paracetamol penenang dua butir. Aku teruskan bernyanyi. Bersama angin yang nazak dibawa sandal asadi ke bawah sepohon pokok. Ahh...lega punggung kerana dapat duduk.

Sambil duduk, memandang salji yang turun yang menjanjikan kesejukan nyaman selesa. Benarkah kau salji atau hanya tinggal janji.

Baca selanjutnya Kisahku...
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya ingin bersama-sama kalian dalam dunia siber ini. Saya juga mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya catatkan dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elakkan perkataan buruk, bersifat hasutan, atau fitnah. Jagalah akhlak kita sewaktu berbicara di blog ini. Terima kasih.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP